A Családbarát Munkahely tanúsító védjegy ünnepélyes átadására 2022. június 29-én került sor. A 4 000 főt foglalkoztató tiszaújvárosi gyár a családok életét is megkönnyítő rugalmas munkavégzésre, különböző kedvezményekre, közösségi programokra is lehetőséget biztosít.

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Hely tanúsító védjegy minősítési rendszerét kialakító és működtető Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője a programmal kapcsolatban többször hangsúlyozta, hogy egy olyan munkahely, amely támogatja a munka és a családi élet harmonikus összhangjának megteremtését, komoly versenyelőnyre is szert tehet e tanúsítvány birtokában. A fenntartható működésre, a munkaerő megtartásra is erőteljesen ható, valamint a társadalmi szinten is egyre inkább elfogadott családbarát szemlélet a termelő, gyártó szektorokban is kezd teret nyerni. Egyre több vállalkozás szervezeti kultúrájában kerül méltó helyére az ügyfélelégedettség mellett a munkavállalók és családjaik jólléte, belső egyensúlya is. Az ügyvezető köszöntőjében így fogalmazott: a családbarát munkahely az a munkahely, amely figyelembe veszi, hogy a munkavállaló egy család tagja is egyben, és az is szeretne maradni. Kiemelte, hogy igazi sikertörténet a Családbarát Hely tanúsító védjegy, hiszen 2019 óta már csaknem 1 800 szervezet kapta meg a tanúsítványt, így több mint 300 ezer munkavállalót érnek el a programon keresztül a családbarát intézkedések.  

A Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt Kékesi Sándor, a Jabil Circuit Magyarország ügyvezető igazgatója vette át a Családbarát Magyarország Központban. Az ügyvezető igazgató köszöntőjében hangsúlyozta: „A védjegy megszerzése nagy elismerést jelent nekünk. Folyamatosan bővítjük a kedvezményeink, a rendezvényeink és a támogatásaink körét, a rugalmas munkavégzés lehetőségeit, fejlesztjük az elismerési rendszerünket, és nem utolsósorban a kollégákkal való kommunikációnkat, hogy mindezek által stabil, megbízható és biztonságot kínáló, támogató partnereik legyünk. Azt szeretnénk elérni, hogy a munkatársaink így, elsősorban partnerként tekintsenek a munkahelyükre.”  

A Családbarát Magyarország Központ részéről felszólalt még Somkutiné Bernek Éva, a Családbarát Hely tanúsító védjegy szakterület vezetője, aki előadásában kiemelte: „Nagyon jól esnek a partnerektől érkező pozitív visszajelzések, amikor megköszönik a segítséget, és hálásak, büszkék, hogy védjegytulajdonosok lehetnek. Többen később is beszámolnak arról, hogy egy-egy területet továbbfejlesztettek. Őszintén hiszem, hogy minden szervezetben ott rejlik a lehetőség, hogy családbarát szemlélettel támogassa a munkavállalóit és megszerezze a tanúsítványt. A mi feladatunk, hogy erre a lehetőségre rávilágítsunk, és kihozzuk belőlük a maximumot! Meggyőződésem, hogy megfelelő szemlélettel, szándékkal és odafigyeléssel nagyon sok jó gyakorlat megvalósítható.” – fejezte be.

A 2019-ben indult program keretében a Családbarát Munkahely kategóriában eddig mintegy 800 munkahelyet, a Családbarát Szolgáltatóhely kategóriában pedig több mint 1 000 szolgáltatóhelyet auditáltak sikerrel, köztük kis-, közép-, és nagyvállalatokat, költségvetési szerveket. A minősített munkahelyek családbarát intézkedéseinek előnyeit e szervezeteknél már több mint 300 000 munkavállaló élvezheti. 

A Védjegy program keretében a feltételrendszer teljesítéséhez ingyenes tanácsadói szolgáltatást is kínál a Családbarát Magyarország Központ, mely jelentős segítséget nyújt a tanúsításra történő jelentkezéshez és a sikeres auditáláshoz. A szervezet a Védjegyhez kapcsolódó képzéseket, tréningeket is szervez az arra jelentkező vállalatok, vállalkozások számára.

A Családbarát Hely tanúsító védjegyről bővebben: https://csalad.hu/vedjegy/