Három év, 300 ezer családbarát intézkedésekkel elért munkavállaló – így összegezhetők a Családbarát Hely tanúsító védjegy program eddigi eredményei, melynek célja, hogy minél több olyan intézkedés terjedjen el, ami segíti a munka és a család összehangolását.  

 „Az egyik kolléganőnk örömkönnyeivel küszködött, amikor megtudta, hogy elmehet gyermeke anyák napi szereplésére. Korábbi munkaadója még a szabadsága terhére sem engedte el. Nálunk fel sem merül, hogy ne engedjük el, mindent meg lehet szervezni” – hangzott el a Napközben műsor részeként egy munkáltató beszámolójában. 

– Azt látjuk, hogy ma már mindenképpen a második hozzáállás a gyakoribb, és ez nem véletlen. Nagyon sok oka van annak, hogy miért. Az egyik az, hogy igen nagy a verseny a munkáltatók között a munkavállalókért, ami bizonyosfajta rugalmasságot kényszerít ki, amit a munkavállalók a munkakultúrájukba be is építettek már – osztotta meg tapasztalatait Dr. Szuromi-Kovács Ágnes. 

Az ügyvezető hozzátette: a legtöbb munkahelyen próbálnak rugalmasan hozzáállni a munkavállalói igényekhez, és próbálják őket támogatni abban, hogy egy anyák napi ünnepségen részt vehessenek, vagy a táborok indulására a gyerekeiket elvihessék.  

Családbarát Hely tanúsító Védjegy 

A Családbarát Magyarország Központ eddig több mint 1700 szervezetet tanúsított, ezek közül 700 a családbarát munkahely, és több mint 1000 a szolgáltatóhely.  

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes elmondta: a védjegyet ugyanaz a szervezet két kategóriában is megkaphatja, ha indul a tanúsítási folyamaton: munkáltatóként és szolgáltatóhelyként is elnyerheti a tanúsítványt.  

– A munkáltatók számára egyazon kritériumrendszeren alapuló tanúsítási folyamat van, hasonló feltételeket várunk el a kisebb, nagyobb, állami vagy magántulajdonú szervezetektől, a skála ugyan mozoghat, de azonos kritériumokat várunk el a munkáltatóktól – közölte az ügyvezető.  

Hozzátette: a szolgáltatóhelyeknél viszont mára már 13-féle kérdőív van. Ezt az indokolja, hogy másféle szolgáltatási igényeknek kell megfelelnie egy Balaton-parti lángos-sütödének, mint az Állami Operaháznak.  

– A 13-féle kérdőívet nagyon neves partnerekkel együtt fejlesztettünk ki, nagyon sok időt és energiát szántunk a kialakítására. Így van külön oktatási intézményekre, kereskedelmi és egészségügyi szervezetekre alkalmazott kérdőív, így tudunk differenciálni – részletezte Dr. Szuromi-Kovács Ágnes. 

Megújult kritériumrendszer 

Az ügyvezető felidézte, hogy három évvel ezelőtt, 2019 júliusában indult a Védjegy program, és mivel akkor még a programot senki sem ismerte, ezért a népszerűsítés egy nagyon fontos szempont volt.  

– Éppen ezért egy három fokozatú minősítési rendszerben gondolkodtunk: bronz, ezüst és arany fokozatokat adtunk a pályázóknak. Az volt a koncepció, hogy az első évben mindenki csak a bronz fokozatot szerezheti meg – aminek nagyon alacsony a belépési küszöbe, de ezáltal megismerik a szervezetek, barátkoznak ezzel a fogalommal – később pedig belépnek az ezüst, majd az arany fokozatba – fejtette ki Dr. Szuromi-Kovács Ágnes. 

– Időközben azonban azt tapasztaltuk, hogy vannak szervezetek, amelyek nem hajlandóak a bronz fokozatra minősíteni magukat, mert úgy gondolják, hogy ők egy olyan szervezet, amely mindenből a legjobb akar lenni, ezért csak akkor pályáznak, ha azonnal arany fokozatra lehet pályázni – tette hozzá az ügyvezető.  

– Ráadásul azt láttuk, hogy az indulás óta sokat fejlődtek a szervezetek, és mivel a minőségbiztosításban fontos az egységes magas kritériumrendszer, tavaly ősszel átdolgoztuk a programot, és összegyúrtuk a fokozatokat. Így ma már csak egy fokozat létezik, nagyon szép aranyszínű pecsétje van, ami most már egy viszonylag magas belépési korláttal rendelkezik – folytatta Dr. Szuromi-Kovács Ágnes. 

Az ügyvezető elmondta, hogy a Családbarát Magyarország Központ ingyenes tanácsadást is biztosít a pályázóknak. Emellett a kérdőívbe beledolgozták a legjobb példákat és a leghasznosabb tudást is. Így már az önmagában egy oktató folyamat, hogy valaki a Családbarát Hely tanúsító előminősítési kérdőívet kitölti.