A Családbarát Magyarország Központ kiemelten segíti a családok szerepének megerősítését, kutatási és képzési programjaival az oktatási és szociális ágazat szakembereinek naprakész tájékoztatását és felkészítését valósítja meg – elődszervezeteivel együtt – több mint két évtizede. Most egy innovatív kezdeményezéssel egy új területen is támogatni kívánják a családokat. A család szerepének tudatosításával szülőknek szóló pályaorientációs képzéseket, programokat is indítanak a szakembereknek kínált képzéseken túl. A családok nemzetközi napja alkalmából dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője nyilatkozott az iskolaigazgatóknak és óvodavezetőknek készülő Közoktatási Vezető című elektronikus magazinnak a család szerepéről, a fiatalok pályaorientációs támogatásának lehetőségeiről.

A Családbarát Magyarország Központ a család szerepének tudatosítását, a nemzedékek közötti együttműködés erősítését, a munka és magánélet összeegyeztetésének támogatását is célul tűzi ki. Az elmúlt időszak gazdasági, társadalmi változásai hatására hogyan módosult a család szerepe?

A család mint támogató rendszer, mint szocializációs közeg, időről időre változik, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjon a külső és belső körülményekhez, valamint megfelelő védő és támogató közeget tudjon biztosítani a gyermekek fejlődéséhez. Az elmúlt időszak még inkább kiemelte és előtérbe helyezte minden szempontból a családot, megéltük, hogy hol vannak az igazi kapaszkodók és támaszok az életünkben: megtapasztaltuk, hogy milyen megtartó erő a család. Láttuk ugyanakkor az árnyoldalát is, hiszen volt olyan eset is, hogy a családban alakult ki krízishelyzet, de ilyenkor is segíteni tudott aCsaládbarát Magyarország Központ a 24 órás kríziskezelő szolgálatán keresztül.

Az interjú további részét a Közoktatási Vezető című elektronikus magazinban olvashatják az előfizetők.

A programokról további információ a csalad.hu Programjaink menüpontban olvasható.