– Hazánkban példamutatóan széleskörű a családtámogatások köre, ezért sokaknak nagy segítséget jelent, ha már indulásnál kapnak egy kis információt arról, milyen támogatások jöhetnek náluk szóba – fogalmazott Dr. Szuromi-Kovács Ágnes.  Hozzátette: mások, akik már élnek is bizonyos támogatásokkal, meggyőződhetnek arról, hogy vajon minden számukra elérhető támogatást igénybe vesznek-e azok közül, amire jogosultak.  

– Ha pedig új terveik vannak, akkor a kalkulátor segítségével megtudhatják, hogy e széleskörű támogatási rendszer lehetőségeiből mit tudnak igénybe venni. Nekik fejlesztettük ki a Családtámogatási Kalkulátort – emelte ki a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője. 

Magyarázatként elmondta: egy jogszabálynak pontosan meg kell határoznia az érintetti kört és a jogosultsági feltételeket, ám ez a leírás az állampolgárok számára nehezebben látható át. 

Ezért törekedtünk arra, hogy  a kalkulátort könnyen megértsék és gyorsan ki tudják tölteni a felhasználók – fogalmazott. 

Az olyan kérdések megválaszolása után, mint hogy hány éves, vagy hány gyermeke van, megkapja a látogató a családtámogatásoknak azt a körét, ami őt konkrétan érintheti. Ezután pedig a szóba jöhető családtámogatásokat egyenként is tanulmányozhatja. 

– Ezek megismeréséhez 12 minikalkulátort is fejlesztettünk. Arra törekedtünk, hogy ha valaki néhány általános kérdésre megadja a választ, akkor világos legyen a számára, hogyan tud továbblépni a terveivel – hangsúlyozta Dr. Szuromi-Kovács Ágnes. 

– Nem mi fogunk segíteni az igénylésben, de azt feltüntettük mindenütt, hogy hol és hogyan tudja igényelni ezeket az, aki szeretne élni a támogatásokkal – tette hozzá a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője. 

Közölte: december eleje óta már 130 ezer látogató kereste fel a Családtámogatási Kalkulátort, és 76 ezer felett van azoknak a száma, akik végig is vették a számukra szóba jöhető lehetőségeket.  

A Családtámogatási Kalkulátort a csalad.hu oldalon érhetik el az érdeklődők. 

Videó forrása: Duna TV/Család-barát magazin c. műsor