Tűzzünk ki kis célokat!

Bármi is motivál minket a változtatásra, ahhoz, hogy ne adjuk fel néhány héten belül az egészet, fontos, hogy apróbb célokat tűzzünk ki magunknak. Ezek a kis sikerélmények végül nagyobb célok megvalósításához segítenek hozzá. Hogy mégis hogyan? Azáltal, hogy egyszerűbben teljesíthető szokásokat veszünk fel (pl. egészséges ebédet csomagolunk magunknak, egy órával hamarabb fekszünk le aludni vagy minden héten kipróbálunk egy új egészséges receptet), fokozatosan nő az önbizalmunk, ami elég magabiztosságot ad majd nagyobb célok megvalósításához is, mint amilyen a hitelünk visszafizetése vagy spórolás egy bakancslistás családi utazásra.

Készüljünk fel a délutáni falásrohamra!

Ahelyett, hogy három-négy kávéval próbálnánk túlélni a napot, készüljünk egy kicsit tudatosabban a délutáni kajakómára. A három óra körüli vércukorszintesést általában a szénhidrátban gazdag ebéd, a kialvatlanság és a reggeli rohanás okozza. Menjünk el sétálni egyet a friss levegőn, igyunk több vizet kávé helyett és csomagoljunk magunknak valamilyen egészséges snack-et (pl. diót, mandulát), amit nyugodt szívvel nassolhatunk.

Hidratáljunk!

Minden gyümölcslé összetevőlistáját háromszor átolvassuk, mielőtt a gyermekünk kezébe adnánk, de amikor arról van szó, hogy mi mivel oltjuk a szomjunkat, vélhetően már sokkal kevésbé vagyunk körültekintőek. Kortyoljunk a nap folyamán annyiszor és annyi vizet, amennyit csak bírunk! Így nem csak hidratáltak maradunk, de az állandó ehetnékünket is mérsékelhetjük. Az agyunk nem érzékeli a különbséget, ezért az ivással néhány felesleges nassolást ügyesen kiválthatunk. Sőt, ha evés előtt hörpintünk fel egy nagy pohár vizet, jóval kevesebbet fogunk tudni enni, így megelőzhetjük a túlevést is.

Váljon a smoothie-készítés szokásunkká!

A smoothie-k elkészítése kevés időt vesz igénybe, miközben rengeteg tápanyagot, zöldségeket és gyümölcsöket juttathatunk a szervezetünkbe, ami a napi szükségletünk jó részét fedezi. Segítenek regenerálni a testünket, energiával látnak el és hosszú időre eltelítenek. Próbáljuk ki elsőre a Zöld Detox nevű smoothie-t! Tegyünk a turmixgépbe egy fél banánt, fél avokádót, egy marék spenótot, negyed csésze fagyasztott áfonyát és locsoljuk meg háromnegyed csésze mandulatejjel, végül mixeljük jól össze. Egészségünkre!

(Fotó: Shutterstock)