A Vereckei-hágótól Budapestig tartó 500 kilométeres távot felkért ultrafutók teljesítik, de bárki csatlakozhat egy-egy szakaszra.

Az esemény június 21-én rajtol a Vereckei-hágón, majd másnap befut a kárpátaljai Ráton lévő Szent Mihály Gyermekotthonba. Az otthon udvarán felépült az a kápolna, amelyet a befutó pillanatában szentel fel Majnek Antal munkácsi megyéspüspök, Néri Szent Fülöp oltalmába ajánlva. – A kápolna köszönet azért, hogy a Gondviselés segítette ennek a gyermekotthonnak a létrejöttét, küldött szülőket, önkénteseket, anyagi forrást, az itt nevelkedő gyermekeknek gyógyulási lehetőséget – fogalmaztak a szervezők.

Kárpátalját a Kisszelmenc-Nagyszelmenc szimbolikus határon átfutva hagyják majd el a résztvevők, hogy megérkezzenek a Felvidékre. Nagykaposon a Herczegh Géza emlékév keretében meghirdetett A mi büszkeségünk pályázat eredményhirdetése kapcsolódik az eseményhez.

Magyarországra érkezve az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt segítségével véradó napokat szerveznek: június 24-én Miskolcon, június 25-én Egerben, június 26-án pedig Budapesten hívják fel a figyelmet a szervezők a véradás fontosságára. Hangsúlyozták: a nyári időszakban különösen nagy szükség van vérre. Egy átlagos napon általában 1600-1800-an adnak vért, a nyári hónapokban azonban kevesebben mennek vért adni a nagy meleg, a szabadságok és a sokakat érintő allergiaszezon miatt.

Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége nemcsak fővédnöke a futásnak, hanem személyesen is részt vesz a felvidéki helyszínen, és ott lesz június 26-én, amikor Budapesten célba érkeznek a futók a GOKI Gyermekszív Központjába, ahol vért is ad.

Bővebb információk az Egy vérből vagyunk jótékonysági futással kapcsolatban az esemény honlapján olvashatók.