A Kihívás Napján összesen 544 nevező – önkormányzat, tanintézmény, tűzoltóállomás, sportszervezet, munkahely és 3-1-2 meridiántornahely – több mint 50 millió percet töltött mozgással. Az eseményt a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálta.

Az idei Kihívás napjára 87 településről 167 iskola, 57 sportszervezet és 141 munkahely nevezett. A versenyzők között volt hat tűzoltóparancsnokság alkalmazottai is.

Magyarország legsportosabb települése lett Csincse, Nagynyárád és Alsóörs községek, Nyíradony, Siófok és Kazincbarcika városok, illetve a főváros Újpest városrésze. A benevezett települések összesített lélekszáma csaknem 1,5 millió fő volt idén.

A legaktívabb iskola a Székesfehérvári Németh László Általános Iskola, az Ábrányi Emil Általános Iskola és a Tiszadadai Holló László Általános Iskola voltak.

A legsportosabb tűzoltóparancsnokság címet pedig idén a XI. kerületi, a Szombathelyi és a Debreceni Hivatásos Tűzoltóság kapta.

Az idei résztvevők 3.343.589 alkalommal sportoltak a Kihívás Napján, ami tekintve, hogy egy-egy sportaktivitásnak legkevesebb 15 percig kellett tartania, összesen legalább 50.153.829 sportolással eltöltött percet jelent.

A Kihívás Napja Magyarország legnagyobb szabadidősport eseménye. 1982-ben indult Kanadából, a versengés hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, Magyarország 1991-ben kapcsolódott a mozgalomhoz.