Sok nagycsaládos a 15-20 éves autóját tudta újra cserélni - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Sok nagycsaládos a 15-20 éves autóját tudta újra cserélni

hirado.hu
2021. febr. 23. 7:15
Nagycsaládos autóvásárlási támogatás

Egy kisebb kategóriás autóban gondolkodott a háromgyermekes Szathmáry család az anyagi lehetőségei miatt, ám a Nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának köszönhetően nagyobb autót tudtak vásárolni, amiben sokkal jobban elférnek.

2019 júliusa óta, vagyis bő másfél év alatt már 20 ezer család vásárolt nagycsaládos kedvezménnyel legalább hétüléses autót. Az állam a kocsi árának a felével, maximum 2 és fél millió forinttal támogatja a vásárlást. A program – a jelenlegi tervek szerint – jövő év végéig tart. Sok család a Nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának köszönhetően a 15-20 éves autóját tudta újra cserélni.

A békéscsabai, háromgyermekes Szathmáry Péter a legkisebb fiát mindennap az új autóval viszi vízilabdaedzésekre. Azt mondja, nagyon jó vásárt csináltak, hiszen szinte mindennel felszerelték kocsijukat, amit kormányzati segítség nélkül nem tudtak volna megvásárolni – hangzott el az M1 Híradójában.

„Egyébként egy kisebb kategóriás autóban gondolkodtunk az anyagi lehetőségek miatt, de, emiatt a támogatás miatt, meg tudtuk vásárolni ezt a nagyobb autót, amiben sokkal jobban elférünk” – mondta.

Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter elmondta, pontosan miről is szól ez a lehetőség. „Azoknak, akiknek legalább a harmadik gyermeküket várják, vagy legalább három gyermeket nevelnek, ezeknek a családoknak kínálunk egy olyan támogatást, amellyel a nagycsaládosok, legalább hétüléses autó vásárlásához a felét az összegnek kifizetjük, maximum két és félmillió forintot.”

(fotó: hirado.hu)