– A Családbarát Hely tanúsító védjeggyel nem rendelkező és az erre az elismerésre már büszke szervezetek között a tudatosság jelenti a különbséget – kezdte Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország ügyvezetője a Karc FM Spájz című műsorában.

– Alapvetően négy fontos területet vizsgálunk az auditfolyamat során: a rugalmas, avagy atipikus foglalkoztatottság, a munkavállalók, valamint családjaik számára biztosított juttatások, illetve a tudatos intézkedéscsomagok meglétét és kommunikációját – szögezte le az ügyvezető.

– Nem feltétlenül igényel minden esetben komoly anyagi ráfordítást a családbarát szemléletnek megfelelő feltételek kialakítása, sokszor apró odafigyeléssel vagy a vezetői attitűd megváltoztatásával beépíthetőek a jó gyakorlatok – tette hozzá a műsorban Somkutiné Bernek Éva, a Családbarát Hely tanúsító védjegy szakterület-vezetője.

A beszélgetés során szóba került, hogy sokszor már az álláshirdetések során is jelzik a vállalatok, hogy családbarát módon működnek. Ez nemcsak a lojalitást erősíti, de versenyelőnyt is jelent a munkavállalókért való küzdelemben.

Növekvő ismertség

A Családbarát Magyarország Központ 2019 óta ítéli oda a Családbarát Hely tanúsító védjegyet munkahely, illetve szolgáltató hely kategóriában. A tanúsításra Magyarország egész területéről jelentkezhetnek a verseny- és közszférából, illetve a nonprofit szektorból. Lehetnek mikro-, kis-, közép vagy nagyvállalatok, valamint a civil szervezetek, egyházi és közintézmények.

A két éven keresztül érvényes tanúsító védjegy kifejezi a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét. Az elmúlt két év auditvizsgálatainak visszajelzései alapján 2021. október 21-től a Védjegy program megújult, egységes, magas szintű kritériumrendszeren alapuló tanúsítványt dolgoztak ki a szakemberek a még átfogóbb és teljesebb családbarát megoldások érdekében.

A műsorban három, a Családbarát Hely tanúsító védjegy elismeréssel rendelkező szervezet képviselője, Folly Réka, a Folly Arborétum és Borászat tulajdonosa, Bogdán Szilvia, a NEXON HR-igazgatója, valamint Csengei Ágota, a Göcseji Múzeum tagintézmény vezetője is mesélt a tapasztalatairól és a munkavállalóik elégedettségét erősítő intézkedéseikről.

– Egyre jobban növekszik a Családbarát Hely tanúsító védjegy ismertsége, folyamatosan kapjuk a jelzéseket, hogy a szervezetek szeretnék hírét vinni ezeknek a jó gyakorlatoknak – zárta gondolatait az ügyvezető.

HALLGASD MEG A TELJES ADÁST ITT!