A bölcsisek, óvodások és iskolások fegyelmezetten hallgatták a beszédeket, mosolyogtak a fotós bácsiknak, néniknek, de leginkább az érdekelte őket, kipróbálhatják-e majd a hintát, mászókákat. A megnyitóra a környék intézményeiből érkező gyermekek mellett babakocsit tologató anyukák, kismotorral befutó kisfiúk, kislányok, nagyszülők, az akadálymentesítésnek köszönhetően pedig kerekesszékes fiatalok is kíváncsiak voltak.

Mindenki kertje

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a környezethez igazodva sportos ruhában tartotta meg beszédét. Mint mondta, direkt lapossarkú cipőben jött, hogy ne lyukassza ki a gumiszőnyeget. „Ti is vigyázzatok majd rá” – fordult mosolyogva a kicsikhez, majd mesélt nekik Csukás Istvánról, az egyik legnagyobb meseíróról. Ő mondta: „nem tudok annál szomorúbb és magányosabb dolgot elképzelni, mint mikor egy gyerek ül a képernyő előtt, és egyedül játszik. Játszani legalább ketten kell, de inkább tízen, húszan, mert a közös játék a legnagyobb dolog az életben.” De Novák Katalin a nagyszülőket is külön megszólította, bízva abban, hogy ők is használják majd az új kertet.

A főpolgármester is szeret játszani – de titkolja

Tarlós István főpolgármester elmondta: tegnap egy nagyon idős színészt köszöntött, ma egy nagy csapat gyermeket – tegnap visszafelé nézett, ma a jövőbe tekint. Hat unokája van, így ő is szeret játszani, bár – mint megjegyezte - egyesek szerint ezt jól titkolja.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a gyermekekhez szólva úgy fogalmazott: amit itt láttok, az nemcsak nektek, hanem a ti gyermekeiteknek, unokáitoknak is készült.

Indulhat a játék!

A beszédeket követően a gyermekek birtokukba vették a parkot, miután a pedagógusok kijelölték, meddig mehetnek. A kosárlabda pályán foci- és kosárlabda-meccs kezdődött, a kisebbek a kupolás mászókát vették be, többen biciklivel rótták a köröket. A legnagyobb sikere a hatalmas csúszdásvárnak volt.