A FICSAK kérdőívéből kiderült, hogy az emberek többsége már nem fordít hátat ha a Föld megóvásáról van szó. A válaszok alapján a hazai családok 92,3%-a úgy gondolja, hogy a környezetszennyezés a világban nagyon komoly gond, míg 7,5%-uk szerint eléggé komoly problémát jelent. A kérdőívet közel 1000 fő töltötte ki, így az elemszámot tekintve reprezentatívnak bizonyult.

A FICSAK közvélemény-kutatásának egyik fő kérdése arra irányult, hogy a szülők fontosnak tartják-e gyermekeik környezettudatosságra való nevelését. A válaszadók 99,6%-a úgy gondolja, hogy már egészen kicsi kortól érdemes a környezettudatos gondolkodás és szemlélet kialakítása.

A FICSAK a statisztikai adatok mérésén kívül kíváncsi volt arra is, hogy mik azok a témák a környezetvédelmen belül, amiről többet szeretnének megtudni a szülők. A legnépszerűbbek közé tartozik az otthoni környezetbarát praktikák bemutatása és a módszerek, hogy hogyan lehet a gyerekeket környezettudatosan nevelni. Ezek mellett szeretnének bővebb tájékoztatást kapni a szelektív hulladékgyűjtésről és a vízhasználatról is.

(fotó: Shutterstock)