Az országosan elismert zenei tehetséggondozással foglalkozó Snétberger Program 2011 óta a Nemzeti Tehetség Központnak és a Snétberger Alapítványnak köszönhetően évente mintegy hatvan, főként hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalt támogat. A Snétberger MasterClass Program azzal a céllal jött létre, hogy azokat a diákokat támogassa, akik az alapszintű képzést már sikeresen elvégezték.

A tavalyi év nagyon mozgalmas volt az emelt szintű képzésben résztvevő fiataloknak, akik különböző formációkban, számos hazai és külföldi eseményen léptek fel. A MasterClass program több diákja nyáron egy  svájci meghívásnak köszönhetően a Schwyz tartományi szimfonikus zenekarral egy egyhetes workshopon vett részt, amelyet két közös koncert zárt. 

Emellett a diákok a strasbourgi katedrálisban, a Magyar Kultúra Napján Düsseldorfban és az 1956-as forradalom megemlékezésén Bernben adtak koncertet. Itthon egyebek mellett a Művészetek Völgye Fesztiválon, Budapesten a Goethe Intézet Vitázik az ifjúság nemzetközi döntőjén és a Zsinagógák hetén léptek fel a fiatalok.

Az emelt szintű képzés különlegessége, hogy a zenei kompetenciák továbbfejlesztése mellett helyet kap az előadóművészettel kapcsolatos személyes- és kommunikációs készségek fejlesztése, valamint a zeneipari ismeretek bővítése is. A Snétberger MasterClass nagy hangsúlyt fektet arra, hogy támogassa a programban résztvevő zenekarokat, formációkat, referenciaanyagaik összeállításában. Ehhez nagy segítséget jelent a Snétberger Alapítvány budapesti stúdiója is, ahol professzionális minőségű zenei felvételek készülnek a diákok közreműködésével.