Csaknem 4000 hétüléses autót lízingeltek nagycsaládosok tavaly - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

Csaknem 4000 hétüléses autót lízingeltek nagycsaládosok tavaly

jarmuipar.hu
2021. febr. 11. 8:32
Nagycsaládos autóvásárlási támogatás

Csaknem négyezer új, hétüléses autóra kötöttek nagycsaládosok lízingszerződést az államilag támogatott autóvásárlási programban tavaly.

A Magyar Lízingszövetség adatai szerint a lízingcégek 11,6 milliárd forinttal finanszírozták a nagycsaládosok autóvásárlásait.

Autónként átlagosan 2,96 millió forintot nyújtottak a vásárlásokhoz a lízingtársaságok. A járvány ellenére tavaly is jelentős szerepet kaptak a Nagycsaládosok autóvásárlási programjában a lízingkonstrukciók, bár a pandémia magyarországi megjelenése után a korábbi hónapokhoz képest visszafogottabb volt az érdeklődés - idézte a szövetség közleményét a jarmuipar.hu.

A támogatás indulása óta eltelt másfél évben összesen 5742 lízingszerződést kötöttek, ennek eredményeként a lízingcégek 16,9 milliárd forintos finanszírozást nyújtottak a nagycsaládosoknak – mondta Tóth Zoltán, a szervezet főtitkára a közlemény szerint.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának adatai szerint a lízingcégek a nagycsaládosokhoz került autók mintegy 29 százalékához nyújtottak finanszírozást.

(illusztráció: Shutterstock)