csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #szív- és érrendszer
Elfüstölt szívek
Elfüstölt szívek
2019. nov. 21. 12:01, Életmódcall_made
Magyarországon minden órában 3 ember hal meg a dohányzás következményeként, naponta 77, évente pedig 28 ezer olyan embert veszítünk el, akinek a halála összefüggésbe hozható ezzel a káros szenvedéllyel. A cigaretta nemcsak a tüdőnket károsítja, hanem a szívünket is, és kihat az egész szervezetünkre – figyelmeztet a Magyar Kardiológusok Társasága a Füstmentes Világnapon.
Az álmatlanság szívbetegséget okozhat
Az álmatlanság szívbetegséget okozhat
2019. nov. 8. 15:44, Életmódcall_made
Egy friss tanulmány szerint az álmatlanságban szenvedő felnőtteknél nagyobb eséllyel következik be szívinfarktus vagy szélütés, illetve fordul elő szívbetegség.
Szúr, szorít, nyom – a mellkasi fájdalom nem játék
Szúr, szorít, nyom – a mellkasi fájdalom nem játék
2019. okt. 22. 14:51, Életmódcall_made
A mellkasi fájdalom szinte mindig egészségügyi veszélyhelyzetnek tekinthető, még ha nem is biztos, hogy a szívtől ered a probléma, ugyanis akár rendkívül súlyos problémák is meghúzódhatnak a hátterében. Lehet akut vagy elhúzódó a panasz, minden esetben mihamarabb orvoshoz kell fordulni.
Ezért is jó kutyásnak lenni
Ezért is jó kutyásnak lenni
2019. okt. 9. 11:14, Életmódcall_made
A kutyatartás csaknem negyedével csökkenti a bármely okból bekövetkező halálozás kockázatát - derült ki egy új metaanalízisből, amelyet az Amerikai Szív Társaság folyóiratában publikáltak a kutatók.
Az európaiak fele  szív- és érrendszeri betegségben hal meg
Az európaiak fele szív- és érrendszeri betegségben hal meg
2019. szept. 24. 13:14, Nyugdíjas nagyszülőkcall_made
Európában az emberek 40-50 százaléka valamilyen szív- és érrendszeri betegségben hal meg. A halálokok között a szívkoszorúér-betegség áll az első helyen.