csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #látássérült
„Dorkoval hasítunk a járdán” – élet egy vakvezető kutyával
„Dorkoval hasítunk a járdán” – élet egy vakvezető kutyával
2020. ápr. 29. 5:00, Interjúkcall_made
A 3,5 éves labrador, Dorko, két éve lett Vasas Viktor társa. Szeret dolgozni, és csak akkor kerek számára a világ, ha gazdája mellette van. Az Egyesült Királyság-beli Vakvezető Kutyakiképző Iskolák Világszövetsége kezdeményezésére először 1994. április 27-én ünnepelték meg a vakvezető kutyák világnapját, azóta pedig minden április utolsó szerdáján.
„Én vigyázok rá, ő vigyáz énrám”
„Én vigyázok rá, ő vigyáz énrám”
2020. ápr. 15. 14:00, Interjúkcall_made
Demeter Viktor ösztönösen jól neveli, és rajongásig szereti hatéves lányát. Akkor is, ha egyedülálló szülőként, látásképtelenül kénytelen terelgetni a gyermekét. A koronavírus-járvánnyal pedig újabb nehezítéssel kell megküzdenie a családnak, hiszen Viktor masszőrként szinte minden bevételétől elesett.
Koncert, film, természet – sérülteknek
2020. márc. 6. 15:00, Programajánlócall_made
"A zene gyógyító ereje közismert, így ennek élményét mindenkinek meg kell ismernie” – ezzel a mottóval tartotta 350. ifjúsági előadását a Filharmóniai Társaság a Pető Intézetben. De nem ez az egyetlen kezdeményezés, amely célul tűzte ki, hogy eljuttassa a kultúra vagy éppen a természet csodáját azoknak is, akik másságuk miatt kimaradnának ezekből az élményekből. A csalad.hu összegyűjtötte a látás-, hallás- vagy mozgássérültek számára akadálymentessé tett lehetőségeket.
Adományozzon szemüveget!
Adományozzon szemüveget!
2019. nov. 26. 12:40, Életmódcall_made
Lassan itt a karácsony…ha van használaton kívüli szemüvege, segítsen vele másokon!
Ultrahangos szemüveg segíti a látássérültek közlekedését
Ultrahangos szemüveg segíti a látássérültek közlekedését
2019. nov. 15. 11:20, Életmódcall_made
Távoli segítségnyújtás, beszélő segédeszközök, digitális nagyítók és képernyőolvasó szoftverek – néhány olyan informatikai fejlesztés és szolgáltatás, amely segíti a látássérült embereket.