csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: fogyatékkal élő emberek
„A kerekesszék nem akadály, hanem eszköz”

„A kerekesszék nem akadály, hanem eszköz”

2021. máj. 16. 8:00, Életmódcall_made

Schober László 2005-ben került kerekesszékbe, miután a gerincéről eltávolítottak egy jóindulatú daganatot, és deréktól lefelé részlegesen lebénult. Bár 33 évesen gyökeresen megváltozott az élete, mégsem esett kétségbe. Ellenkezőleg, a pozitív gondolkodásának köszönhetően mozgássérültként is „talpra állt”, olyannyira, hogy ma már ő motiválja a sorstársait.

„Hisszük, hogy a határainkat folyamatosan átléphetjük”

„Hisszük, hogy a határainkat folyamatosan átléphetjük”

2021. máj. 8. 8:00, Párkapcsolatcall_made

Ahogy az egyik róluk szóló írásban fogalmaznak: „Egyikünknek sem jutott könnyű rajtcsomag az élethez”. Valóban nem, ám Fejes Nelli és Gábor pozitív hozzáállásukkal és irigylésre méltó életigenlésükkel számos, a fogyatékkal élőkkel kapcsolatos sztereotípiára rácáfoltak. A látássérült fiatal házaspár története nem csak a sorstársaik számára szolgál sok erőt adó, inspiráló tanulsággal.

„Vak vagyok, 75 százalékban nem élek”

„Vak vagyok, 75 százalékban nem élek”

2021. jan. 4. 10:00, Interjúkcall_made

Sportos, mokány testalkat, jókedv, fehér bot. Ez jellemzi Pataki István sportmasszőrt. Birkózó volt, a sport miatt veszítette el a látását, de ahogy mondja, annak köszönheti azt is, hogy talpra állt. Kalandos életéről a Braille-írás világnapja alkalmából mesélt a csalad.hu-nak.

„Szenvedéllyel dolgozom” – Üvegcsontúként a munka világában

„Szenvedéllyel dolgozom” – Üvegcsontúként a munka világában

2020. dec. 3. 6:00, Interjúkcall_made

Dolgozik, több nyelven beszél, saját koncertje is volt már, és ha teheti, Alicantéba utazik. Ivanova Daniela a csalad.hu szerkesztőségének tagja. Profi újságíró, ha nincs járvány, a világ végére is elmegy az interjú miatt. Üvegcsontú, emiatt kerekesszékes. De a munkavállalásban emiatt még nem érte hátrány. Volt, hogy 100 jelentkező közül őt választották. A fogyatékkal élők világnapja alkalmából vele beszélgettünk.