– Életem egyik legmeghatározóbb, munkához kötődő élménye, amikor várandós voltam a második lányommal és a hetedik hónapban megkeresett a közép-európai HR-igazgatónk, hogy szeretné, ha elvállalnám az országos HR-vezetői pozíciót – meséli Szigeti Barbara, a Tesco-Global Zrt. országos HR-vezetője. – Mindez öt évvel ezelőtt történt, de a mai napig melegséggel tölti el a lelkem, ha visszagondolok rá. Várandós nőként, édesanyaként fontos volt ez a bizalom, természetesen rendkívül jólesett, így abban az életszakaszban nemcsak a kislányomra, de a pozícióra is óriási ajándékként tekintettem. 

– Édesanyám az egészségügyben dolgozott, az a fajta szolgálat pedig nagyon nagy hatással volt rám – folytatja Barbara. – Gyerekkoromban nap mint nap példát mutatott gondoskodásból, törődésből, segítségnyújtásból. Ez az odaadás terelt engem egy hasonló hivatás felé, csak én elsősorban humán irányban gondolkoztam. A kezdetektől lelkesedtem, hogy milyen sokféle területen nyújthatok támogatást a kollégáimnak a mindennapokban, így hamar megszerettem ezt a szakmát. Mindig az volt számomra a fontos, hogy legyen érintkezési felületem az emberekkel. Hiszem, hogy az érzelmek számítanak, az marad meg hosszú távon, amit ki tudsz váltani másokból. Fiatalon HR-területen mentem szakmai gyakorlatra a szegedi Tescóhoz, majd ottragadtam munkaügyi előadóként. Ennek már 24 éve. Mondhatjuk, hogy itt nőttem fel. Manapság már nem divat egy munkahelyen eltölteni az életünket, de én jól érzem itt magam: 14-szer váltottam munkakört a cégen belül a különböző területeken az ország több pontján! Nekem a Tesco tényleg több mint munkahely, ez a második családom. 

Az unoka, aki megfiatalít 

Barbara pályafutásának két teljesen különböző szakaszában érkezett a család életébe a két lánya, a most 14 éves Szonja és az 5 éves Réka, így anno a csecsemők eltérő kihívások elé állították a szülőket és a nagyszülőket. 

– Szerencsés vagyok, hogy a nagyobbik lányommal három évig otthon lehettem és csodálatos időszakot tölthettünk együtt. A kisebbik lányomnál egy másik élethelyzet következett, miután nyolchónapos korában visszajöttem dolgozni. Hála a családomnak, meg tudtam tenni, úgy, hogy a nagyszülői támogatásnak köszönhetően ő is az otthon melegében cseperedhetett. Édesanyám rengeteget segített. Valósággal megfiatalította az unokája, adott neki egy új feladatot, ami által ő is újjászületett. Az itthoni dolgok miatt nyugodt voltam, így ki tudtam teljesedni a munkában is. A mai napig itt tart a cégnél, hogy fel tudtunk építeni az elmúlt években egy gondoskodó, családbarát vállalati kultúrát. Ez egyedül nem ment volna. 

Megduplázódó elégedettség 

A legutóbbi tanúsítási folyamat során a Tesco-Global Zrt. megkapta a Családbarát Hely minősítést. A Családbarát Magyarország Központ által adományozott tanúsító védjegy kifejezi a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét. A Családbarát Hely tanúsító védjegyre Magyarország egész területéről pályázhatnak mikro-, kis-, közép és nagyvállalatok, melyek tartozhatnak a verseny-, köz- és a nonprofit szektorba, illetve lehetnek civil szervezetek és közintézmények egyaránt. 

– A családbarát védjegyre a saját gyermekemként tekintek, ennek a megszerzése kiemelten fontos volt számomra – jelenti ki a HR-vezető. – Az elmúlt években sokat tettünk a szemléletváltozásért a vállalaton belül, ezért valódi büszkeséggel gondolunk ezekre az eredményekre. Mindenki örömmel vette ki a részét a feladatokból, hiszünk benne, hogy megérte a rengeteg erőfeszítés. 

– Ahogy a saját életünkben, úgy a vállalatok esetében is vannak könnyebb és nehezebb időszakok – emlékszik vissza Szigeti Barbara. – Néhány éve a Tesco életében is sok kihívással küzdöttünk. Munkatársaink nem voltak jó hangulatban, a változó vásárlói igények miatt kénytelenek voltunk néhány üzletet bezárni és érezhetően jelentős változásra volt szükség. Pont ekkor tértem vissza a szülési szabadságomról. Minden évben készítünk egy név nélküli, reprezentatív felmérést a dolgozók körében, amelyből kiderült, hogy akkoriban tízből mindössze négy kolléga ajánlotta volna másoknak a munkahelyét. Innen kellett indulnunk. Nagyon hosszú volt az út, de örülök, hogy a kihívást jelentő adatok után végül pozitívan alakultak a fejlemények. A családok felé fordultunk, ezt követően jelentettük be a családbarát csomagunkat: az édesapáknak plusz szabadságot adunk gyermekük születésekor, minden újszülött hatalmas babaváró csomagot kap, fizetett távolléttel támogatjuk az örökbefogadó szülőket, nyári táborokat szervezünk, nyolchetes fizetett szabadsággal segítjük az összeszokást a nevelőszülővé váláskor és többek között létrehoztunk egy munkavállalói támogatóprogramot, amelyben anonim módon jogi, pénzügyi és pszichológiai segítséget vehetnek igénybe a rászorulók. Ezek az intézkedések mind hozzájárultak a pozitív változáshoz és büszkén mondhatom, hogy mostanra a felmérés alapján megdupláztuk az elégedettséget, tízből már nyolcan javasolnák ismerőseiknek a Tescót, mint jó munka- és bevásárlóhelyet. 

Angyali segítség 

A magyarországi Tesco áruházaiban, raktáraiban és központjában, a 200 telephelyen összesen 11 ezer munkatárs dolgozik. Ennek 70 százaléka női munkavállaló, de a vezetők körében is közel 50 százalékos ez az arány. A foglalkoztatottak 7000 gyerekre lehetnek büszkék, így a családbarát intézkedések izgalmas kihívások elé állítják a HR-osztályt. 

– Támogató rendszer épül a nők köré otthon, a munkahelyen és a társadalomban, erre szeretnénk mi is ráerősíteni – teszi hozzá a HR-vezető. – Az én kinevezésem időzítése is arra sarkalt, hogy merjünk hasonló döntéseket hozni. Ez egy minta lett a szervezetben, igenis lehet számolni egy nővel vezető pozícióban és igenis összefér a család a karrierrel. Mindez csak a kultúrán és a vezetői érzékenységen múlik. Az is kiderült egyébként a számokból, hogy sok nálunk dolgozó nő tartozik a 45 év fölötti korosztályba. Ennek hatására indítottuk el a menopauza programunkat, mellyel az edukáció fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet. A nők rosszabbul alszanak, fáradékonyabbak ebben az életszakaszban, jobban oda kell figyelnünk rájuk. 

– Három éve működtetünk egy alapítványt, ami a szívem csücske – mosolyog Barbara. – Ez a Tesco Angyal Alapítvány, ahol tényleg minden arról szól, hogyan tudjuk segíteni a környezetünkben élő embereket, munkatársakat és tehetséges gyerekeket. Ez nagyon erős motivációt jelent számomra a mindennapokban. Nem ritka, hogy szörnyű élethelyzetekkel találkozunk, súlyos betegség, baleset vagy családi tragédia esetén is fordulnak hozzánk. Gyakran érzékenyülünk el a kuratóriumi üléseken, mert sokszor kegyetlenül nehéz feldolgozni egy-egy esetet – még ha csak papíron is szembesülünk vele. Ilyenkor fokozattan hálás lesz az ember a saját életéért, segít egy kicsit helyre tenni magunkat. Fontos kiemelni, hogy havonta átlagosan 1600 kollégánk adományoz az alapítvány számára. Teljesen vegyes a kép, a 200 forinttól a 25 ezer forintig, a Tesco pedig megduplázza a befolyó összeget. Ezt osztjuk szét a bajbajutottak között. Az a cél, hogy megtaláljuk azokat, akiknek a legnagyobb szükségük van a segítségre. Karácsony előtt az áruházvezetők ajánlására megkerestük a járvány által leginkább sújtott dolgozók családjait, hogy pótoljuk a kiesett jövedelmüket. Felemelő volt látni, hogy nem is merték elhinni, hogy tényleg ilyen „csoda” történik velük az ünnepek előtt. 

Visszatérő vendégek 

– Most például azért vagyok nagyon izgatott, mert kétéves múlt az alapítvány, így az adó egyszázalékokat is fel lehet már ajánlani a részünkre. Indítottunk egy nagy kampányt, hogy minél szélesebb körben megismertessük a kollégákkal ezt a lehetőséget. Sok tervünk van. Továbbra is szeretnénk támogatni a munkatársaink gyermekeinek nyári táboroztatását, illetve a közeljövő célja egy saját tehetségprogram beindítása. 

A Tesco a saját nyári táborára is méltán lehet büszke. Nem véletlenül telítődnek csodás élményekkel a gyerekek mellett a tábori hangulatba belekóstoló HR-munkatársak is. Tavaly például két nyári turnust is szerveztek Mezőkövesden, ezeken kétszer 150 gyerek kapcsolódhatott ki. 

– Volt, aki úgy ment haza júliusban, hogy augusztusban visszajönne – meséli Barbara. – Egy-egy napra én is be szoktam pillantani ezekbe a táborokba, olyan nagy kaland együtt strandolni ennyi gyerekkel, vagy részt venni velük a kézműves foglalkozásokon. Ilyenkor általában elviszem a két lányomat is, hogy ők is betekinthessenek a vidám mindennapokba. A kollégáim is önként jönnek, rendszeresen segítenek. Mosolyognak a tűzhely mellett és feltölti őket, ahogy egész nap sütik a palacsintát a gyerekeknek…