Budapest adott otthont a Nő, család és karrier – a pandémia hatása a munka és magánélet egyensúlyára a V4 országokban című nemzetközi konferenciának, amelyet a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség szervezett. 

A konferenciát Ferenczi Andrea, a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség alapító elnöke nyitotta meg. Üdvözölte, hogy immáron második alkalommal rendezhetik meg az eseményt, ezúttal nőnapon. Véleménye szerint a pandémiás helyzet erős hatást gyakorolt úgy a családi életre, mint a karrierre, továbbá azok egyensúlyára; ennek megvitatására gyűltek össze a konferencia résztvevői. Kiemelte, hogy a családok védelmével kapcsolatos vélekedés egyöntetű a partnerországok között és örömére szolgál, hogy valamennyien azonos értékeket képviselnek. 

Kevesebbet keresnek a nők 

Őexc. Bial Tibor, a Cseh Köztársaság nagykövete arról beszélt, hogy hiánypótlónak tartja a maihoz hasonló témakörű eseményeket, hiszen számos tennivaló akad még a női egyenjogúság területén. Utalt az Európai Intézet 2020-as esélyegyenlőségi kutatásának eredményeire, amelyben Csehország csak a 23. helyen szerepelt az összes Európai Uniós ország között, jócskán lemaradva az európai átlagtól. 

 

– Ezek az eredmények is rávilágítottak arra, hogy ezzel a problémával foglalkozni kell – hangsúlyozta. A kutatásra visszautalva megemlítette, hogy Csehország ugyan az egyészségügy területén esélyegyenlőségi kérdésben jobb számokat hozott, azonban a döntéshozó pozíciók betöltésére túlnyomó részt még mindig férfiakat választanak. Kiemelte, hogy a nők számára komoly kihívás a családi élet és a munka közötti egyensúly megteremtése, valamint a férfiak és nők közötti, 22%-os fizetéskülönbséget is megoldandó feladatnak tartja országukban. Utalt egy 2020-as tanulmányra is, amelyben kimutatták, hogy azon cégek, amelyeknél nagyobb arányban dolgoznak nők vezető beosztásban, 48%-kal jobban teljesítenek. 

– Ezek a számok pedig önmagukért beszélnek – hívta fel a figyelmet a nagykövet. 

A köszöntőket követően a nap további részében előadások sorát hallhatták a résztvevők. Bemutatkoztak a többi között a V4 országok partnerei, valamint a magyar közreműködők, szót ejtettek a pandémia hatásáról készült kutatás eredményeiről és a nők egyenjogúságát elősegítő lehetséges megoldásokról. 

Cél: a munka-magánélet összehangolása  

– Személy szerint hiszek abban, hogy az a legjobb, ha minden kisgyerekes szülő szabadon dönthet arról, mikor és milyen mértékben szeretne jelen lenni a munkaerőpiacon – fogalmazott Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője a konferenciát záró beszédében. – Magam is voltam olyan helyzetben, amikor hét évet otthon töltöttem a gyerekeimmel, és olyanban is, amikor négy kisgyerek, köztük egy 8 hónapos kisbaba mellől dolgoztam, nem is napi 8 órát, annál sajnos néha jóval többet. Ahogy a szülők élethelyzete, körülményei változnak, úgy változhatnak az igényeik is – mutatott rá. 

– Munkatársaimmal a Családbarát Magyarország Központ több tevékenységén keresztül támogatjuk azt, hogy a munkát és a magánéletet minél több szülő össze tudja hangolni. Mi, mint társadalom azzal tudjuk a legjobban segíteni a szülőket – és ezzel megteremteni azt a közeget, amiben megszülethetnek a vágyott gyermekek –, ha nem kérdőjelezzük meg a döntéseiket. Bízzunk bennük, hiszen el tudják dönteni, mi a legjobb nekik az adott pillanatban, és egyszerűen csak támogassuk őket ebben a döntésben – zárta gondolatait az ügyvezető.