A felmérésben részt vevők 17,6 százaléka az Otthonfelújítási támogatás miatt vág bele valamilyen felújításba, míg 58,8 százaléka egyébként is felújított volna, de a támogatás hatására sokkal több munkálatot vállal. A felújítandó ingatlan típusára vonatkozóan mind a támogatásra jogosultak, mind a támogatásra nem jogosultak körében a válaszadók több mint fele családi házat tervez felújítani - számolt be a Magyar Nemzet.

A támogatásra jogosult válaszadók harminc százaléka panellakást, 12 százaléka téglaépítésű társasházi lakást, míg a támogatásra nem jogosultak 25 százaléka téglaépítésű társasházi lakást és 19 százaléka panellakást újítana fel idén. A kutatásban részt vevők hetven százaléka meglévő ingatlanában tervez felújítási munkálatokat, míg harminc százalék új ingatlan vásárlása vagy költözés miatt vág bele a munkálatokba.

A munkálatok esetében a legnépszerűbb a belső tér felújítása, a családi házban élőknek főként a kerítés építése, felújítása, térburkolat készítése, cseréje szerepel leggyakrabban a tervek között.

(illusztráció: Shutterstock)