Már egyre gyakoribbak a nyirkos, ködös, esős napok, korán sötétedik, ilyenkor az otthon melege haza csábít. Jólesik bekuckózni a családi fészekbe és közösen kikapcsolódni a TV előtt. Elő a pattogatott kukoricával vagy a forró teával, és a meleg plédekkel! Eljött a klasszikus filmek újranézésének időszaka!

Nicsak, ki beszél! (1989)

Egy film, amelyben „beszélnek” a babák? Igen! A John Travolta és Kirstie Alley főszereplésével készült vígjáték romantikus mivolta mellett megmosolyogtató pillanatokat is tartogat számunkra. Végtelenül emberi és mulatságos, ugyanis a narrációval tarkított jelenetek által betekintést nyerhetünk a kisgyerekek gondolataiba is. Minden adott egy remek családi filmhez: szerelem, vicces jelenetek, meghitt pillanatok.

(fotó: RTL Klub)

Jumanji (1995)

Gyermekkorom nagy kedvence volt ez a mozi, már vagy ezerszer láttam. A titkos társasjáték kiskamasz megtalálója rejtélyes módon hosszú évekre eltűnik, a Jumanji pedig a poros padlás mélyén lapul egészen 26 évig, majd ismét gyermekek kezébe kerül. Az új játékosok jóvoltából az eltűnt fiú, sőt annak régi szerelme is előkerül, és egy némileg veszélyes, ám annál izgalmasabb kaland veszi kezdetét. Robin Williams játéka kacagtató és gyermeki, a fordulatokban gazdag vígjáték viszont tartogat tanulságos és szívmelengető pillanatokat is, így garantáltan maradandó élmény lesz az egész családnak.

(fotó: Flickr)

Rocksuli (2003)

Egy film a zene és a nevetés szerelmeseinek. A Jack Black alakította zenész igazi rocksztárnak gondolja magát, mégsem úgy alakul az élete, ahogyan azt szeretné. Rajongói száma megcsappan és még a bandája is ultimátumot ad neki. Mindezeken felül komoly összeggel tartozik a főbérlőjének, ezért helyettesítő tanári állást vállal egy általános iskolában. Eleinte nincs ínyére ez a pozíció, de később ráébred, hogy végre talált egy helyet, ahol a rock iránti szenvedélyét kibontakoztathatja, mi, nézők pedig azt kívánjuk: bár egy ilyen suliba járhattunk volna!

(fotó: Paramount)

Kelekótya Karácsony (2004)

Nem lehet elég korán kezdeni az ünnepekre való hangolódást, így kihagyhatatlan film ez a kedves vígjáték. A Tim Allen és Jamie Lee Curtis játszotta házaspár úgy dönt, hogy idén nem tartja meg karácsonyt és inkább egy napsütötte tengerparton piheni ki az év fáradalmait, amely döntést a kis kertváros lakói igencsak nehezményeznek. Az ünnep szabotálása feltüzeli az indulatokat, ám az utolsó pillanatban bejelenti érkezését a család rég nem látott szeme fénye: közös lányuk, aki szeretné a családnak bemutatni szerelmét és velük tölteni a szeretet ünnepét. A szomszédság egy emberként fog össze, hogy sikerüljön meghitt karácsonyt varázsolni.

(fotó: InterCom)

Marley meg én (2008)

Aki nagy állatbarát, az imádni fogja ezt a filmet, amely amellett, hogy szórakoztató, jócskán tartogat drámai pillanatokat is. Jómagam kedvelem azokat az alkotásokat, amelyek láttán könnyezem és mosolygok egyszerre, hiszen az élet maga is ilyen: keserédes. Jennifer Aninston és Owen Wilson alakítja a szerelmespárt, akiknek közös életét követhetjük nyomon egészen a házasságtól a családalapításig. Ezekben az években hű társuk Marley, egy golden retriver kutya is, aki bár valódi rosszcsont, igazi családtag. Születés és elmúlás, sírás és nevetés, nehézségek és örömök, minden megtalálható e filmben, ami egy család mindennapjaiban is.

(fotó: InterCom)

Paddington (2014)

Az angol-francia-kanadai vígjáték különleges csemege. Egészen más, mint egy amerikai film és pont ebben rejlik a különlegessége. A perui dzsungelben felnőtt mackó sokat hallott már a távoli Angliáról, ezért, miután otthona egy pusztító földrengés martalékává válik, nénikéje felcsempészi őt egy Angliába tartó hajóra. Egyedül érkezik a fővárosba, ahol ráébred, hogy London nem éppen olyan, mint amilyennek azt megálmodta, viszont szerencsére találkozik egy családdal, akik befogadják. Vérbeli családi film ez a maga ártatlanságával, tanulságával és kalandjaival együtt.

(Fotó: Istimewa)


(Kép: Shutterstock)