csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Befektetés a jövőbe
Címke: #oktatás
1040 ökoiskola van hazánkban
1040 ökoiskola van hazánkban
2019. okt. 18. 10:51
Egyre több iskola csatlakozik az ökoiskolákhoz és vállalja a környezettudatos szemléletet pedagógiájában és működésében. Pénteken 241 köznevelési intézmény vezetője vehette át az Ökoiskola, illetve az Örökös Ökoiskola címet, ezzel pedig már 1040-re nőtt a magyar ökoiskolák száma.
Középpontban a gyerek a piarista iskolában
Középpontban a gyerek a piarista iskolában
2019. okt. 18. 9:54
Még csak a második tanévükben járnak, de már a kezdetektől többszörös a túljelentkezés a gödi Piarista Szakközépiskola, Szakgimná­zium és Kollégium orientációs évfolyamára. Az általános iskolát végzett „útkeresőknek” létrehozott különleges tantervű és szellemiségű osztályokat a kormány tervei szerint országosan is elterjesztik, az adaptálható modellen pedig a gödi piaristák kezdtek dolgozni egy hároméves pilotprogram részeként.
Minden gyerek eljuthat színházba
Minden gyerek eljuthat színházba
2019. okt. 4. 12:32
Ingyenes színházi-, tánc-, és cirkuszi előadást, komolyzenei hangversenyt, illetve őshonos állatokat bemutató helyeket látogathat meg minden 1-8. évfolyamos, általános iskolai tanuló a Lázár Ervin Program keretében.
174 szakmát tanulhatnak a diákok
174 szakmát tanulhatnak a diákok
2019. okt. 2. 10:14
Megjelent a Magyar Közlönyben az új OKJ, ami az eddigi módosított, racionalizált változata.
Gyerekek segítenek hátrányos helyzetű társaiknak
Gyerekek segítenek hátrányos helyzetű társaiknak
2019. szept. 26. 9:24
Nemcsak a tananyagot segítenek jobban megérteni, hanem az útkeresésben is támaszt adnak a Menteszél Egyesületnél önkénteskedők. Fiatalok nyújtanak támogatást fiataloknak, így hamar kialakul az összhang, és a korrepetálás mellett egyfajta mentorszerepet is betöltenek a néhány évvel idősebbek.