csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Befektetés a jövőbe
Címke: #gyász
Gyász gyermekkorban
Gyász gyermekkorban
2020. jan. 15. 6:00
A veszteség egy kisgyermek életében több dolog miatt megjelenhet. A gyermekut.hu cikke a halál, a közeli hozzátartozó elvesztése miatt megélt gyász kérdését járja körül. Mit tegyen, és mit ne tegyen a szülő, mikor van szükség szakember segítségére, az adott életkorban mi tekinthető még elfogadhatónak és mi nem?
Gyász a családban – a szomorúság, a sírás nem lehet tabu!
Gyász a családban – a szomorúság, a sírás nem lehet tabu!
2019. nov. 2. 9:26
Kegyeleti legokészletet árul egy osztrák temetkezési vállalat, hogy ilyen módon segítse át a gyermekeket a gyászfolyamaton. Vajon a játék valóban jó módszer arra, hogy a legkisebbek számára megkönnyítse a búcsúzást? Erről is kérdeztük Sz. Látó Judit mentálhigiénés szakembert, gyászcsoport vezetőt.
Szóljon a családi megemlékezésről a halottak napja
Szóljon a családi megemlékezésről a halottak napja
2019. nov. 1. 6:00
November elseje mindenszentek ünnepe, november másodika halottak napja. Bármennyire is próbáljuk eltitkolni a gyermekeink előtt az élet szomorú oldalát, nekik is szembe kell nézniük az elmúlással. Milyen legyen a halottak napja a családdal a gyertyákon és koszorúkon túl?
Készülődés a halottak napjára
Készülődés a halottak napjára
2019. okt. 21. 9:18
A jövő szombati halottak napja alkalmából sokan útnak indulnak a fővárosból vidékre vagy a vidéki városokban, falvakban élők más környékbeli településekre, hogy a temetőkben tegyenek kegyeleti látogatásokat. Ennek mentén az október végi, november eleji időszak az egyik legmozgalmasabb a virágkereskedők számára.
Meghalt Vekerdy Tamás
Meghalt Vekerdy Tamás
2019. okt. 9. 10:21
Magyarország kedvenc gyermekpszichológusa 84 éves volt. Tanácsait, gyermeknevelési útmutatóit több százezren olvasták évtizedek óta, napjainkban a közösségi médiában is óriási népszerűségnek örvendenek a tőle származó Idézetek. Emlékére ezekből válogatunk…