Bár néhány szálloda pár ezer forintos felárat kér a kutyák, macskák elhelyezéséért, sok helyen teljesen ingyenesen bevihetők a házikedvencek. Évekkel ezelőtt elképzelhetetlen volt, hogy ilyen széles kínálatból lehessen válogatni, ha valaki kutyával szeretett volna nyaralni.

Úgy tűnik, hogy a háziállatok a legelegánsabb szálláshelyekről sincsenek már kitiltva, egyre népszerűbb az a tendencia, hogy három-, négycsillagos szállásokon is szívesen látott vendégek az állatok. A legnépszerűbb magyar szállás a zalacsányi Battyhyány Kúria & Golf Resort volt. Ide 3 napra érkeztek legtöbben, olyanok, akiknek számított az, hogy házikedvencük is velük töltheti itt ezt a pár napot.

Szintén népszerű állatbarát szállás a szilvásváradi Harmonia Wellness Villa. Itt remek túrákat lehet tenni, a Szalajka-völgyben sétálhatunk, míg a négylábúak szabadon szaladgálhatnak – garantáltan jobban fogják érezni magukat, mint otthon egyedül vagy egy kutyapanzióban.

Repülőre ülni kutyával kicsit bonyolultabb (bár nem megoldhatatlan) szervezést igényel, azonban autós kirándulásra bátran vállalkozhatunk velük. Ehhez is szükséges oltási könyv, chip a kutyának és kisállat-útlevél - az útlevél csak érvényes veszettség elleni oltás meglétével érvényes, és csak így használható utazáshoz. Persze mindenképp nézzünk utána az érvényes jogszabályoknak, amik a célzott országba való belépésre vonatkoznak.