A családbarát szemlélet nemcsak a demográfiai fordulat alapja, de a társadalmi, gazdasági fenntarthatóság fontos eszköze is. A családbarát munkahely támogatja a munka és a családi élet harmonikus összhangjának megteremtését, és segíti a munkatársakat, hogy mind a munkában, mind a családi életben, gyermekeik nevelésében kiteljesedhessenek. Mindez fontos egyéni és társadalmi érdek, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy a vágyott gyermekek megszülethessenek, lelki és testi értelemben egészségesen fejlődhessenek, miközben szüleik társadalmilag is hasznos munkát végeznek. A Családbarát Hely tanúsító védjegy társadalmi üzenetet hordoz, hozzájárul a Védjegyet elnyerő szervezetek reputációjához, vagyis a családbarát szemlélet érvényesülése az egyes szervezetek szintjén is túlmutató jelentőséget nyer.

„A Családbarát Hely tanúsítvány elnyerése komoly versenyelőnyt jelent a tanúsított szervezetnek, miközben a védjegyjogosult jelentős kommunikációs és PR értéket is kap, hiszen a tanúsítvány vonzóbbá teszi a szervezetet a munkavállalók és ügyfelek körében, ezért is várjuk a védjegyre aspiráló szervezetek jelentkezését” – idézi a közlemény Dr. Szuromi-Kovács Ágnest, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetőjét, aki maga is négygyermekes édesanya.

Családbarát Munkahely és Családbarát Szolgáltatóhely

A Védjegy keretében továbbra is a Családbarát Munkahely és a Családbarát Szolgáltatóhely kategóriákban várják a versenyszférában, a közszférában vagy a nonprofit szektorban dolgozó cégek, szervezetek jelentkezését.

A Családbarát Munkahely kategóriában eddig 513 céget auditáltak, köztük kis-, közép-, és nagyvállalatokat, költségvetési szerveket. A minősített munkahelyek családbarát intézkedéseinek előnyeit e szervezeteknél már több mint 134.000 munkavállaló élvezheti. A Családbarát Szolgáltatóhely kategóriában eddig 747 szervezetet auditáltak a Központ munkatársai, ahol 128.000 elkötelezett dolgozó biztosítja a szolgáltatás családbarát jellegét.

A szakmai fejlesztést követően az új Családbarát Hely tanúsító védjegy immár egységes kritériumrendszeren alapuló tanúsítványként szerezhető meg mindkét kategóriában.

Az új Védjegy program keretében a feltételrendszer teljesítéséhez ingyenes tanácsadói szolgáltatást is kínálnak, mely jelentős segítséget nyújt a tanúsításra történő jelentkezéshez és a sikeres auditáláshoz. 2022 januárjától a Családbarát Magyarország Központ a védjegyhez kapcsolódó képzéseket, tréningeket is szervez az arra jelentkező vállalatok, vállalkozások számára.

A megújult Családbarát Hely tanúsító védjegy megszerzésének első lépése a jelentkezés a következő linken: https://csalad.hu/csaladbarathely/

Ingyenes tanácsadói szolgáltatásra való jelentkezés: https://csalad.hu/csaladbarathely/tanacsadas/

(illusztráció: Shutterstock)