– Új, komplex mérőeszközt vezetünk be, amelynek segítségével a bölcsődei nevelők és az óvodapedagógusok nyomon követhetik a gyermekek fejlődését, és időben kiszűrhetik az esetleges fejlődési lemaradásokat, rendellenességeket – fejtette ki a családokért felelős államtitkár a Gyermekfejlődési kérdőív a kisgyermekek fejlődésének nyomon követése szolgálatában című konferencián. 

– 2022 novemberére több mint 80 százalékkal, 32 ezerről több mint 59 ezerre emelkedett a bölcsődei ellátást biztosító férőhelyek száma, ami azt gondolom, hogy európai viszonylatban is kiemelkedő eredmény – véli Hornung Ágnes.  

– A férőhelyek bővítésével párhuzamosan azokat a szakmai módszereket is folyamatosan gyarapítanunk kell, amelyek hozzájárulnak gyermekeink fejlődéséhez. Úgy hisszük, hogy ez az új kérdőív alkalmas erre a feladatra – fogalmazott az államtitkár. 

 

A kisgyermek fejlődését saját gyermeknevelője kíséri figyelemmel, és tartja számon az egyes fejlődési állomásokat, vezeti az ehhez kapcsolódó szakmai dokumentumokat.

– Nagyon bízom benne, hogy a mostani fejlesztés eredményei újabb segítséget jelentenek majd a gyermeknevelőknek és a magyar családoknak is, hogy minél nagyobb biztonságban nevelhessük gyermekeinket. A jövőt ugyanis a gyermekeink írják, az ő jólétük pedig a nemzet közös érdeke – mondta a családokért felelős államtitkár.