A Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram (#STIPI) a világon egyedülálló lehetőség, amelynek három komponense teljeskörűen támogatja a legkiemelkedőbb külföldi egyetemekre felvételiző és felvételt nyert tehetséges magyar diákokat; az ösztöndíj minden felvételivel és tanulmányokkal kapcsolatos költséget finanszíroz. Január 11-13. között a Hungexpo területén az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a #STIPI önálló standjánál ösztöndíjas hallgatóktól és a pályázat szakértőitől informálódhatnak közvetlenül az érdeklődők.

A 2019-ben elindított Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram a 17 és 23 év közötti kiemelkedően tehetséges fiataloknak nyújt állami támogatást első külföldi diplomájuk megszerzéséhez, és minden, a felvételi eljárással és kint tartózkodással összefüggő költségüket fedezi.  A három részből álló ösztöndíjprogram „A komponense” jelenleg is pályázható, és a felvételi vizsgákon való részvételt, a kiutazás költségeit, valamint a nemzetközi nyelvvizsga díját fedezi. A „B komponens" az első tanulmányi év összes kiadását támogatja, míg a „C komponens" az ösztöndíjprogrammal már megkezdett külföldi tanulmányok folytatását biztosítja. 

A programnak köszönhetően a világ legnevesebb egyetemein megszerzett tudást a fiatalok itthon kamatoztathatják. Jelenleg a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram segítségével 68-an végzik felsőfokú tanulmányaikat külföldön, 9 ország 31 rangos egyetemén. A program fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök. 

A #STIPI standjához kilátogatók három nap alatt választ kaphatnak az ösztöndíjjal kapcsolatos kérdéseikre, a helyszínen személyesen beszélgethetnek az ösztöndíjat már elnyert hallgatókkal a külföldi tapasztalataikról, és feltehetik kérdéseiket a Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram szakértőinek is január 11-13. között a Hungexpo A pavilonjában, a KT10-es standon. A belépés mindenki számára díjtalan. 

Az ösztöndíjprogram részleteiről és a támogatás lehetőségeiről bővebben a Családpárti Alapítvány oldalán, http://csaladpartialapitvany.hu-n olvasható, emellett a Nemzeti Tehetség Program Facebook-oldalán is találhatóak az ösztöndíjjal kapcsolatos információk.