A táboroztatáshoz kapcsolódó ingatlanok üzemeltetését és a tábori operatív feladatokat az Erzsébet Táborok Kft. végzi közel száz dolgozóval az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány koordinálásával és felügyeletével – közölte Darabánt Judit. Az Erzsébet Alapítvány kommunikációs igazgatója kifejtette, a táboroztatási időszakokban az alapítvány és a kft. munkatársai közösen látják el a különféle feladatokat.

– Az Erzsébet Táborok dolgozói a táborozáson kívül is biztosítják a táborhelyek működését: gondoskodnak a zánkai és a fonyódligeti ingatlanokkal összefüggő valamennyi területről. A helyi szakemberek munkája létfontosságú a táborok szakmai rendszerében, illetve a zánkai, valamint a fonyódligeti tábor zökkenőmentes működtetésében – fogalmazott a kommunikációs igazgató.

A kommunikációs igazgató a feladatok közül kiemelte: a napközi típusú, az ottalvós táborok, a családi, az erdélyi, valamint a diabétesz táborok, továbbá az Erzsébet-karácsony és egyéb gyermekprogramok, rendezvények megszervezését, koordinálását.

A koronavírus-járvány új helyzeteket teremtett, de az alapítvány bízik abban, hogy idén nyáron már minden a megszokottak szerint történhet, és biztonságosan, modern körülmények között vakációzhatnak a Balaton-parti Erzsébet-táborokban is.