– Gondoltak már arra, hogy milyen jó lenne, ha a kislányuk vagy a kisfiuk oda járhatna bölcsődébe, ahol dolgoznak? – teszi fel a kérdést Novák Katalin a ma reggeli videójában. – Így nem menne el sok idő azzal, hogy beviszik a bölcsődébe, majd hazaviszik onnan, nem idegeskednének folyton azon, hogy vajon odaérnek-e időben munka után a gyermekükért. Ha pedig napközben valami gond adódik, akkor is sokkal könnyebben elérhetőek egymás számára.

– Jelentős mértékben megemeltük a munkahelyi bölcsődék támogatását: a finanszírozás most hétszer akkora, mint amekkora négy évvel ezt megelőzően volt – mondja. – Biztatjuk a munkaadókat, hogy hozzanak létre ilyen munkahelyi bölcsődéket. Már a munkahelyi bölcsőde létrehozásához is fogunk adni támogatást. Még az idei évben kiírjuk azokat a fejlesztési forrásból megvalósuló pályázatokat, amelyeken keresztül több milliárd forint támogatást adunk majd a munkahelyi bölcsődéknek a létrehozásához.

Egy ilyen munkahelyi bölcsődében egy csoportba maximum 7 kisgyerek járhat, de természetesen egy nagyobb munkahelyen lehet több csoport is. Ráadásul nem olyan bonyolult létrehozni és működtetni, mint a hagyományos bölcsődéket, hiszen az előírások itt nem olyan szigorúak – ismerteti a miniszter. – Úgyhogy mindenkit arra biztatok, hogy munkaadóként hozzon létre munkahelyi bölcsődéket, önök pedig munkavállalóként biztassák a főnökeiket, a cégtulajdonosokat erre, hogy majd oda vihessék a gyermekeiket, hogyha erre szükségük van.

(fotó: Shutterstock)