Próbálják ki receptünket, hogyan készítsünk a csokiból finom kakaót fahéjjal, kardamommal, szegfűszeggel ízesítve.

Kakaó húsvéti csokifigurákból

Hozzávalók - 2 személyre

- 4 db. 15 gr-os csokifigura

- 1 púpos tk. 22%-os kakaóvaj tartalmú kakaópor

- 0,5 l házi tej - amennyiben ez nincs, 3,5%-os legyen

- 1-1 lapos kk. őrölt szegfűszeg és őrölt kardamom

- 2 púpos kk. őrölt fahéj

Elkészítés

A tejet forraljuk fel, majd rakjuk bele a csokikat összetörve. Főzzük közepes lángon állandó keverés mellett 10 percig, majd rakjuk bele a kakaóport, szegfűszeget, kardamomot és fahéjat. Főzzük további 10-15 percig, majd vegyük le a tűzről és melegen fogyasszuk. Bármilyen húsvéti kaláccsal, vagy csak úgy, magában is, elmegy egy kiadós reggelinek-vacsorának.

Tippek: Az összetevők változhatnak. Tehetünk bele a fentiek helyett narancshéjat vagy szerecsendiót, vaníliát, a tetejére pedig akár tejszínhabot is. Ha túl hígnak találjuk - de ne feledjük, ez kakaó és nem forró csoki -, lehet bele tenni egy púpos kk. ételkeményítőt is.