A szabadtéri játékparkok megépítését a 2017-ben kibocsátott Nagykarácsony sorsjegyek bevételéből fedezi a Szerencsejáték Zrt. A kezdeményezés 2019-ben tovább folytatódik, így a lottótársaság idén további öt befogadó játszótér megépítését tervezi országosan, hármat Budapesten, a XVIII., VIII. és IV. kerületben, illetve egyet-egyet Sopronban és Pécsen.

Czepek Gábor, a társaság vezérigazgatója szerint a „befogadó játszótereket nem csupán a fizikai akadálymentesség teszi különlegessé, hanem a szemlélet is, amely mögötte van: az együttműködés és a képességek sokfélesége". Mint mondta, ezek a játszóterek a csapatjátékra, a kooperációra építenek."

„Miskolcon az egységes ellátást az Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Módszertani Intézmény reprezentálja. Céljuk azonos a városéval: a gyermekek esélyegyenlőségének megteremtése, az adottságokhoz mért testi, szellemi és lelki fejlődés segítése, a családok támogatása. Társadalmi felelősségvállalásunkat még jobban előmozdítja, ha támogatást kapunk ehhez.” – mondta Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.