Mediterrán ebéd
Szerző:Piros kosara2019. 08. 12.Életmód
Padlizsán, spenót, polenta – ez az alapja egy egészséges, ízgazdag és egyszerű ételnek, ami garantáltan a kedvencek közé kerül majd, hiszen néhány alapanyag segítségével igazán finom mediterrán ebédet varázsolhatunk az asztalra. Íme Piros kosarának legújabb gyöngyszeme!
Hozzávalók (2 személyre):
- 1 fej fokhagyma
 - 1 tk olívaolaj
 - 1/2 csirkemellfilé vagy 1 kisebb egész
 - só, bors ízlés szerint
 - 1/2 csésze kukoricadara
 - 1 csésze víz/csirkealaplé
 - 1 csésze nem édesített növényi tej
 - só, bio ételízesítő
 - 1 tk kacsa-/libazsír
 - 1 csipet kakukkfű
 - 2-3 dkg rizsliszt
 - 1/2 dl száraz fehérbor
 - 2 jó nagy marék spenótlevél
 - 1 ek olívaolaj
 
A tálaláshoz sült, marinált padlizsánszeletek, koktélparadicsom.