A BudaPestkörnyéke.hu hírportál segítségével összegyűjtöttük az agglomeráció 10 legjobb játszóterét, ahol a kicsik és a nagyok is biztosan jól érezik magukat.

1. Érdligeti Park

Az Érdligeti Park mindennel rendelkezik, ami egy igazi családi naphoz kell. A nagyobbakat és sportolni vágyókat focipálya és két kosárlabda pálya várja. A sportterület elkerített, így nem kell attól félni, hogy folyton a labda után kellene futni, a gyermekek nyugodtan belefeledkezhetnek a játékba. Ezen kívül a kicsiknek egy árnyékos helyen kialakított játszótér nyújt szórakozást, homokozóval, hintával, mászókával felszerelve. Pihenésképp sétálhatunk a tó körül, ahol a gyermekek kacsákat és halakat láthatnak. A tó melletti füves terület pedig tökéletes piknikekre, de akár a közeli fagyizókat is meglátogathatjuk. Az Érdligeti tó könnyen megközelíthető és parkolásra is van lehetőség mellette.

2. Érdi kalózhajó

Az érdi kalózhajó egy olyan játszótér, amely tematikus kikapcsolódást és szórakozást nyújt a gyermekeknek. A nagyobbaknak kosárlabda pálya is található a játszótér területén, de a fő látványosság mégis a kalózhajó. És melyik gyermek ne szeretne kalózosat játszani?

A tér közepén lévő kalózhajó egyben csúszda, hinta és mászóka is, puha térburkolattal körbevéve, így a gyermekeink biztonsága miatt sem kell aggódnunk. Ezen kívül a játszótér elkerített, a tér mellett közvetlenül van lehetőség parkolásra.

3. Dunaharaszti Paradicsomsziget

A dunaharaszti Paradicsomsziget nem csak egy játszótér, mégis minden megtalálható itt, ami kell a családi kikapcsolódáshoz. A szigeten lévő sétány körbe visz minket a lápi ligeterdőn át a Duna-parton. Rengeteg árnyékos helyen lévő pad ad lehetőséget megpihenni, miközben a gyermekek elfoglalják magukat. Ez egy jól felszerelt játszótér hintával, mászókával és libikókával, a nagyobbaknak a nagy füves focipálya illetve szabadtéri konditerem nyújt sportolási lehetőséget. Amennyiben nyugodtabb családi napot szeretnénk, csónakázásra és horgászásra is van lehetőség itt.

4. Budakalász, Omszki-tó

Budakalászon az Omszki-tavat olyan családoknak ajánljuk, akik nem csak egy egyszerű játszóteret keresnek, hanem a természet közelében is szeretnének lenni. A tó környékét 2017-ben újították fel, így szinte minden korszerű és modern. A tó rendelkezik gyermek-stranddal, ezen kívül mindenféle vízi sportolási és kikapcsolódási lehetőség elérhető itt. A város gyakran rendez szabadtéri programokat a tónál, amelyek garantálják, hogy mindig tele legyen élettel és vidámsággal az Omszki-tó.

5. Dunakeszi tóvárosi játszótér

A Dunakeszi tóvárosi játszótér egy mesterséges tóval rendelkezik, azonban ez mit sem vesz el a hely természetközeliségéből. A kicsik kacsákat is láthatnak, azonban nem kell aggódnunk, hiszen a játszótér el van kerítve a tótól. A tervezők külön hangsúlyt fektettek a biztonságos játékokra, még a túlságosan erős napsütéstől is védve vannak a kicsik. A szülők így nyugodtan pihenhetnek a padokon, akár a tó szépségébe belemerülve, míg a kicsik biztonságosan és önfeledten játszhatnak.

6. Gödöllői Rönk Vár

A gödöllői Rönk Vár hűen tükrözi környezetét, hiszen a Gödöllői Királyi Kastély környezetében helyezkedik el. Játszótér neve tökéletesen megfelel a valóságnak, a tér közepén egy rönkökből épült vár található, amely mászóka és csúszda is egyben. Körülötte modern játékokkal, a szülők pedig árnyékos padokról figyelhetik a kicsiket. Labdázásra is van lehetőség, valamint elkerített sportpálya, illetve kosárpálya is helyet kapott a játszótér területén. A homokozó is árnyékban van – így ez a hely nyáron is tökéletes, em kell tartanunk a tűző naptól.

7. Fót, Sípos Pál téri játszótér

A Sípos Pál téri játszótér Fóton hatalmas nyílt területet biztosít a családoknak. Szabadtéri konditerem és füves focipálya is található itt, tehát remek sportolási lehetőségek várják az erre járókat. A játszótéren fedett, illetve fák által árnyékolt ülőhelyeken pihenhetünk. A hely különlegessége azonban a nyitottsága és mérete, így elsősorban, mint tökéletes családi piknikhely ajánlható.

8. Százhalombatta, Csónakázó tó

A százhalombattai Csónakázó tavat a természet és a vizek szerelmeseinek ajánljuk. Közel van a Duna, így nagyokat sétálhatunk a Duna-parton is a családdal, de nem kell messzire mennünk, hiszen a tavon is van lehetőség erre. Sőt, télen még korcsolyázni is lehet. Emellett a tó a Városi Szabadidő Központ mellett található, amely további sportolási és kikapcsolódási lehetőségeket nyújt a családoknak.

9. Pilisvörösvár, Lahmkruam Emlékpark, Játszótér

A Lahmkruam Emlékpark Pilisvörösváron példaértékű arra, hogyan is lehet egy hely egyszerre park és játszótér. Gyönyörű környezetben található, szinte egy erdőben érzi magát az ember erre sétálva, az élmény felér egy kirándulással. Ennek ellenére mégis városban van, így a közelben találhatunk cukrászdát, éttermet. A park elkerített, azonban több, kisebb részlegben találhatóak a játékok.

10. Budaörsi Szabadidőpark

A Budaörsi Szabadidőpark azért került fel a listánkra, mert hatalmas, árnyas területen biztosít a családoknak kikapcsolódási lehetőséget. Elkerített területen helyezkedik el, így a gyermekek nem tudnak túl messzire csatangolni. A modern játékokkal és rengeteg ülőhellyel rendelkező játszótéren kosárpályát is találhatunk.