Magyarországon az elmúlt évtizedben egyre több támogatást kaptak a fiatalok az életük elindításához. A KINCS Percek negyedik része a pályakezdést és a családalapítást segítő intézkedésekről szól. 

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért által elindított KINCS Percek videósorozat a magyar család- és népesedéspolitika sikereit mutatja be. A pár perces kisfilmek mindig egy-egy témára fókuszálnak, és objektíven, adatokkal igazolják az intézkedések eredményességét.

A szervezet közölte: a baloldali kormányok idején kétszer nagyobb volt a fiatalok munkanélkülisége, mint most. 2010-ben családbarát fordulat történt: azóta folyamatosan emelkedik a fiatalok foglalkoztatottsága. Ebben segíti őket, hogy 2022-től nem kell személyi jövedelemadót fizetniük, ezáltal átlagosan 22 százalékkal nő a jövedelmük.

A fiatalok pályakezdését segíti még az ingyenes KRESZ vizsga, az ingyenes nyelvvizsga és a kedvezményes diákhitelek, amiket az elmúlt években már sok százezer fiatal vett igénybe. A fiatalok családalapítási terveikhez pedig támogatást nyújt a Babaváró támogatás, az Otthonteremtési program, az első házasok adókedvezménye, a hallgatói GYED és a diákhitel elengedés gyermekvállalás esetén.

Magyarország családbarát ország, ahol a fiatalokat megbecsülik. Őrizzük meg ilyennek, őrizzük meg közös KINCSeinket - hangsúlyozta a szervezet.

 

További információ: www.koppmariaintezet.hu