A kétnapos rangos nemzetközi fórumot 2015 és 2017 után idén harmadik alkalommal rendezi meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága.

A Budapesti Demográfiai Csúcson Magyarország miniszterelnöke mellett számos állam vezetője, döntéshozók, egyházi elöljárók, szakemberek, a gazdasági élet, a média és társadalmi szervezetek képviselői tartanak előadásokat és osztják meg gondolataikat a demográfiai folyamatok kezeléséről, ebben a családok szerepéről, valamint a család- és népesedéspolitikának a versenyképességre, a fenntarthatóságra és a jövőstratégiák kialakítására gyakorolt hatásairól.

Előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken szó lesz a demográfia és a családpolitika területén létező jó gyakorlatokról, a demográfia és politika kapcsolatáról, a magán- és közügyek, értékek fontosságáról, a fenntartható közösség, fenntartható gazdaság kérdésköréről, valamint arról: anyagi kérdés-e a gyermekvállalás?

Terítékre kerül a család-média-kommunikáció témaköre, a demográfia versenyképességi szerepe, a demográfia az államon túl, valamint a családpolitikát érintő tapasztalatokról és feladatokról is beszámolnak az egybegyűltek.

A kétnapos rendezvény a Pro Familiis díj ünnepélyes átadásával zárul.

A találkozót az érdeklődők a bdselsoacsalad.hu oldalon követhetik élőben, itt a csalad.hu oldalon pedig folyamatosan frissülő tartalmakat olvashatnak a nemzetközi fórumon elhangzottakról.