Az egyetem szerdai közleménye szerint lezárult a Magyar Vöröskereszttel közös akció első szakasza, melynek keretében a humanitárius szervezet 100 Baba Pakkot juttatott el az ország különböző területein élő hátrányos helyzetű, kisbabát váró családoknak.

A MOME és a Magyar Vöröskereszt közös akciójának távlati célja, hogy a következő években minél több nehéz helyzetű, nélkülöző család számára váljon elérhetővé a csomag és annak tartalma, egyszersmind felhívják a figyelmet az adományozás kreatív formájára is.

A tervek szerint a Baba Pakkot beépítenék a Magyar Vöröskereszt szociális segélyezési tevékenységei közé, és 2021-ben újabb 250 csomagot állítanának össze, amelyeket a Magyar Vöröskereszt megyei szervezeteinek koordinálásával osztanának ki. Az erre vonatkozó adománygyűjtési kampány 2021 júniusában kezdődik.

A két szervezet arra is buzdítja a lakosságot, hogy aki támogatni szeretné a környezetében élő, rászoruló családokat, készítse el saját maga a segítő dobozokat a segitopakk.mome.hu weboldalon elérhető lista alapján. A MOME és a Magyar Vöröskereszt 2020 őszén kezdte együttműködését azzal a céllal, hogy a humanitárius szervezet adománygyűjtésben szerzett szakmai tapasztalatainak alkalmazásával minél több nélkülöző emberhez jusson el a csomagok által kínált segítség.

A kampányban a MOME és a Magyar Vöröskereszt támogatói forrásai bevonásával állított össze és juttatott el 100 darab, finn mintán alapuló, a MOME kutatói által fejlesztett Baba Pakkot az újszülöttek családjaihoz. A csomagokat az elmúlt hónapokban Budapesten és az ország 19 megyéjében nehéz helyzetben lévő családok vehették át a Magyar Vöröskereszt területi szervezetein keresztül.

(fotó: Vöröskereszt)