A Pénziránytű Alapítvány és a Mastercard együttműködésében elindult a Bázisiskola Program, amelyben az ország hat régiójában ingyenes, pénzügyi tudatosságot fejlesztő foglalkozások és modern tanárképzés várja az általános és középiskolás diákcsoportokat és a pedagógusokat - közölte az alapítvány.

A program fő célja, hogy a korszerű pénzkezeléshez és a tudatos pénzügyi magatartáshoz szükséges ismereteket minél több diákhoz eljuttassák.

A Pénziránytű Alapítvány még tavaly ősszel kiírt pályázatán a Pénziránytű Bázisiskola címet hat intézmény nyerte el: a Debreceni Szakképzési Centrum (SZC) Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum, a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium, a Győri SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum, Kisújszállásról a Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általános Iskola és Óvoda, a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum, valamint a Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum.

Minden bázisiskola 1,5 millió forintot kapott, az elnyert támogatásból alakították ki az intézmények a modern, Pénzügyi Tudás Otthona elnevezésű tantermeket, amelyekben interaktív foglalkozások várják a pénzügyi tervezés és korszerű pénzkezelés iránt érdeklődő diákcsoportokat. A mindennapi pénzügyek élményalapú oktatásához a Bázisiskola Program a következő évekre is folyamatos anyagi támogatást biztosít az intézményeknek, és ingyenes, akkreditált, szakmai és módszertani képzést nyújt az érdeklődő tanárok számára is.