A kalkulátor segít megbecsülni, hogy milyen támogatásra jogosult egy-egy család, illetve ez mennyi pénzt jelent számukra – közölte Novák Katalin.

A politikus felidézte, hogy a kormányzat az elmúlt évtizedben számos, a családokat segítő intézkedést fogadott el. A többi között, ilyen a babaváró támogatás, a CSOK, a hitelelengedés, vagy az otthonfelújítási támogatás.

Mivel mára nehéz eligazodni a sokféle támogatás között, ezért döntöttek úgy, hogy elindítják a Családtámogatási kalkulátort – tette hozzá. A webes felületen néhány, az alapvető életkörülményekre vonatkozó adatot kell megadni. Például, hogy házasságban élnek-e, van-e gyermekük, ha van akkor mennyi idős, illetve ha több van, ők mennyi idősek. A kalkulátor pedig, ezek alapján megadja a segítséget a családtámogatások igényléséhez.

A családügyekért felelős miniszter asszony abban bízik, hogy a Családtámogatási kalkulátornak köszönhetően érthetőbbé válik a családtámogatások összetett magyarországi rendszere.

"A támogatásokat igénybe is tudják venni és ennek köszönhetően még jobb körülmények között tudják nevelni gyermekeiket, vagy várni a megszülető kisbabát" – fogalmazott.

A Családtámogatási kalkulátor kipróbálható itt.