A Családbarát Magyarország Központ 2019 óta ítéli oda a Családbarát Hely tanúsító védjegyet munkahely, illetve szolgáltatóhely kategóriában. A tanúsításra Magyarország egész területéről jelentkezhetnek a verseny- és közszférából mikro-, kis-, közép vagy nagyvállalatok, valamint a nonprofit szektorból civil szervezetek, egyházi és közintézmények.  

A két éven keresztül érvényes tanúsítvány hitelesen igazolja a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét.  

Cikksorozatunkban tíz kérdést teszünk fel Családbarát Hely tanúsító védjeggyel elismert vállalkozások, szervezetek vezetőinek. Válaszaikból olyan megvalósított ötleteket, fejlesztéseket, jó gyakorlatokat ismerhetünk meg, amelyekre példaként is tekinthetünk.  

A győri bázisú Solar 360 Áramtermelő Kft. 2015 óta foglalkozik olyan napelemes áramtermelő rendszerek tervezésével, telepítésével, üzembe helyezésével és felügyeletével, amelyek a tervezett élettartam során a maximális energiatermelést biztosítják. A családias szemléletű vállalkozás tulajdonosa és vezetője a háromgyermekes Kádár I. Csaba, aki rendkívül büszke négyéves kislány unokájára is. A szakember a család mellett leginkább a különleges kaktuszai mellett töltődik fel, több hazai és nemzetközi társaság tagja és a tüskés növények megszállott gyűjtője.

Mi motiválta akkor, amikor ezt a pályát választotta? Szerepet játszott ebben példakép vagy megerősítő, támogató háttér?

– Miután gyerekkoromban elolvastam Thomas Edison életrajzát, onnantól a példaképemként tekintettem rá. Ez a könyv, az életrajz és az Edison által elért sikerek vezettek oda, hogy a villamosmérnöki pályát választottam.

Melyik, vezetőként hozott döntésére a legbüszkébb?

– Minden eredményes döntést büszkén vállal magára egy vezető, nem emelnék ki egyet sem közülük, mert a maga nemében mindegyik hozzájárul a cég eredményeihez. A kis eredményt hozó döntés is hiányozna, ha csak a kiemelkedőket vennénk számításba.

Milyen jó gyakorlatokat tapasztalt a munkahelyén kívül, amelyeket aztán be tudott építeni a szervezet életébe?

– Meggyőződésem, hogy mindenkinek nyitott szemmel kell járnia mások jó gyakorlatait illetően, és amennyiben a saját környezete engedi, érdemes is alkalmazni azokat. Szerintem a legfontosabb, hogy milyen környezetet sikerül kialakítani a kollégák számára. Egy cég életében filléres kiadásnak minősül, de az igényes munkakörnyezetre nagy hatással van a tisztán és rendben tartott környezet, a megfelelő minőségű szerszám- és eszközpark, illetve a feladatokra biztosított megfelelő idő – ezeket mind megvalósítottuk. Nálunk a munkaidőn belüli pihenők során a kávé, az ásványvíz vagy igény szerint az üdítő is családiasabbá teszi a munkahelyet.

Családbarát szempontból miben egyedi az önök szervezete?

– A munkatársak közötti kapcsolat az igazán meghatározó. Mindig a fülemben csengenek kolléganőm szavai, aki szerint „nálunk nincs főnök, csak vezető!”. A jó hangulat mindig adott a cégnél. Ha valaki téveszt, rögtön elhangzik, hogy „aki dolgozik, az hibázhat is”. A humor által az ilyen esetek is stresszmentesen átvészelhetők és mihamarabb kijavíthatók. Ha egyediséget keresünk a cégünkben, az az lehet, hogy ilyen kollégákat sikerült találnunk, akik úgy tudják megélni a mindennapjaikat a munkahelyen, akár egy nagy család.

Mi a munkahelyéhez kötődő legszebb emléke?  

– Az első munkanap, az első munkavállaló felvétele, az első nagy projekt, a különböző elismerések és a kollégák mindennapi pozitív visszajelzései mind szép emlékek. Nekem nagy élményt jelentett, hogy átvehettük a Kiemelkedően Családbarát Hely díjat, eddig nem tapasztalt érzések jöttek elő, népiesen szólva, dagadt a mellünk!

Milyen családbarát intézkedés megléte a legfontosabb az ön számára?  

– A gyerekek és a velük összefüggő intézkedések a legfontosabbak. Bármilyen rugalmas, a családbarát légkört támogató hozzáállás ebbe a kategóriába tartozik. 

A családbarát szemlélettel összefüggésben milyen tanácsokkal látna el más döntéshozókat, ha családbarát fejlesztésekben gondolkodnak?  

– A munkavállalókat nem szabad anyagias szemüvegen keresztül nézni. Meggyőződésem, hogy a kollégák felé tett minden gesztus előbb vagy utóbb a cég hasznát fogja eredményezni. Ha nem családias a hangulat, az a munkatársakra is negatívan hat és a cég eredményességére is rossz hatással van. Egymást megértve, egymást segítve, egymásra odafigyelve – biztos sikert jelent.  

Ön személy szerint mennyire találja meg az egyensúlyt a hétköznapok során a munka és a magánélet között?  

– Korábban úgy gondoltam, hogy a család elfogadja, ha több időt kell a munkahelyemen töltenem és teljes mértékben oda koncentrálom az energiáimat, de azóta megváltozott a véleményem. A családtól elvett időt semmi sem tudja pótolni. Az egyensúlyra kell törekedni – és bízom benne, hogy a cégünknél mindenki így érzi. A család mellett engem például a kaktuszgyűjteményemmel való foglalatosság tölt fel igazán, egy üvegház tele van ezekkel a növényekkel. Több hazai és nemzetközi kaktusztársaságnak is a tagja vagyok, az elmúlt néhány évtized alatt jó pár különleges példány került a birtokomba. Ezeket is a nap élteti, mint a céget.

Van-e olyan intézkedés, amelyet feltétlenül be szeretne vezetni „házon belül”?  

– Jelenleg nincs olyan elképzelésem, hogy mit lehetne még bevezetni, de ha az igény felmerül, és egyeztethető a munkával, biztos elgondolkodunk rajta.  

Ha lehetne három ötlete, javaslata, amelyek megvalósításához mindent megkapna, mik lennének azok?

– Mindhárom ötletem a családbarát szemlélet elmélyítésével kapcsolatos. A gondolkodásmód népszerűsítése a munkavállalók körében, képzések szervezése a fiataloknak, a család fontosságának erősítése, illetve az oktatásban részt vevő személyek képzése a családcentrikusság témakörében.