Novák Katalin Nagy Annával, az Egyszülős Központ vezetőjével egyeztettek azokról a javaslatokról, amelyek hosszú távon is biztosítják, hogy az egy szülővel nevelkedő gyerekek még jobb életkörülmények között nőhessenek fel. Hozzátette: a gyermekeiket egyedül nevelő szülők kettő helyett állnak helyt, ezért is kell rájuk és családjukra fokozottan figyelni. A kormány ebben a jövőben is partnere lesz a szervezetnek – közölte a miniszter az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Ismertette, hogy kiemelt témaként jelent meg a tartásdíjak kérdése is: Magyarországon több mint százezer gyerekhez nem jut el a bíróság által megítélt tartásdíj, ami több szempontból is nehézséget okoz a családoknak.

Stratégiai megállapodás a Nagycsaládosok Országos Egyesületével

A közlemény szerint Kardosné Gyurkó Katalinnal, a NOE elnökével megállapodtak abban, hogy stratégiai megállapodást kötnek a további együttműködés erősítéséért. A NOE elnöke kezdeményezte, hogy 2021-ben az Erzsébet-táborokban három generáció is együtt nyaralhasson, mivel a járvány miatt alig volt lehetőségük a családoknak együtt lenni a nagyszülőkkel. A miniszter támogatja a kezdeményezést, ha a körülmények lehetővé teszik azt.

Novák Katalin a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnökeivel, Skrabski Fruzsinával és Vígh Józseffel a Családbarát egyetem stratégiáról tárgyaltak, amelynek célja, hogy a fiataloknak már felsőoktatási hallgatóként lehetőségük legyen a gyermekvállalásra, ha úgy szeretnék - olvasható a közleményben.