A Családbarát Magyarország Központ 2019 óta ítéli oda a Családbarát Hely tanúsító védjegyet munkahely, illetve szolgáltatóhely kategóriában. A tanúsításra Magyarország egész területéről jelentkezhetnek a verseny- és közszférából mikro-, kis-, közép vagy nagyvállalatok, valamint a nonprofit szektorból civil szervezetek, egyházi és közintézmények.

A két éven keresztül érvényes tanúsítvány hitelesen igazolja a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét.

Cikksorozatunkban tíz kérdést teszünk fel Családbarát Hely tanúsító védjeggyel elismert vállalkozások, szervezetek vezetőinek. Válaszaikból olyan megvalósított ötleteket, fejlesztéseket, jó gyakorlatokat ismerhetünk meg, amelyekre példaként is tekinthetünk.

A száz főnél is több szakembert foglalkoztató Mezőkövesdi Rendőrkapitányság 23 település rendjét felügyeli a járásban. Egy éve vezeti a kapitányságot Varga László, aki egy közel hatéves kisfiú édesapjaként a személyes motivációjáról, a titkos adománygyűjtésről és a gyógyfürdők előnyeiről is mesélt.

Mi motiválta akkor, amikor ezt a pályát választotta? Szerepet játszott ebben példakép vagy megerősítő, támogató háttér?

– A rend, a fegyelem és a szorgalom mindig a rendező elveim között szerepelt, az érettségi környékén, a pályaválasztás előtt úgy éreztem, a személyiségemhez, a karakteremhez kiválóan illeszkedik ez a pálya. Mindig a humán terület vonzott, a jogi pálya és a rendőrség között vacilláltam, végül mindkét végzettséget megszereztem, de utóbbi mellett döntöttem. Vonzott a rendszer biztonsága, megbízhatósága, az életpálya tervezhetősége, a bajtársiasság és a rászorulók védelmezése. Az elmúlt évek bizonyították, hogy nagyszerűen megtaláltam a karrierutam.

Melyik, vezetőként hozott döntésére a legbüszkébb?

– Napi szinten rengeteg döntést hoz egy vezető, ezek közül mindig azokat tartom a megfontosabbaknak, amelyek emberekről szólnak és sorsokat befolyásolnak. Tavaly, amikor Ózdról, az ország első családbarát rendőrkapitányságáról átkerültem Mezőkövesdre, az első vezetői döntéseim egyike volt, hogy ezt a kapitányságot is családbarát hellyé varázsoljuk.

Milyen jó gyakorlatokat tapasztalt a munkahelyén kívül, amelyeket aztán be tudott építeni a szervezet életébe?  

– A feleségem a civil pénzügyi szektorban dolgozik, így számos jó gyakorlattal találkozom általa. A gyermeksarok ötlete is innen jött, amelyet azért hoztunk létre a kapitányság épületében, hogy ha a kollégák közül valaki nem végez időben a napi feladataival, akkor barátságos környezetben várakozhasson a családja.

Családbarát szempontból miben egyedi az önök szervezete?  

– Nem csak nálunk, de az ország minden rendőrségi egységénél igénybe vehető az üdülési támogatás, az ingyenes táborozás, a családalapítási támogatás, a tanulmányi ösztöndíj, illetve sokak kedvence: a lakásvásárlási és felújítási támogatás kamatmentes munkáltatói kölcsönnel. És ezeken felül a munkatársaink és családjaik a mezőkövesdi járásban lévő gyógyfürdőket is térítésmentesen használhatják! Ez érthetően nagyon népszerű egyedi lehetőség.

Mi a munkahelyéhez kötődő legszebb emléke?

– A kapitányság szervezésében rendszeresek a családokkal közös rendezvények, így az egészségügyi szűrések, a kerékpártúrák, vagy éppen a családi nap. Ezek is szép emlékek, a legszebb azonban néhány hete történt. A tudomásunkra jutott, hogy az egyik munkatársunknak koraszülött, beteg gyermeke született. A folyamatos gyógyszerellátás és orvosi kezelés óriási terheket ró a családra, így szerveztünk egy titkos adománygyűjtést a kollégák körében. Egy hét leforgása alatt 500 ezer forintot gyűjtöttünk össze a rászoruló családnak, amelynek az átadása igazán szívmelengető volt.

Milyen családbarát intézkedés megléte a legfontosabb az ön számára?

– Működtetünk egy esélyegyenlőségi tervet, ami azt jelenti, hogy havonta négy óra munkaidőkedvezményt biztosítunk a munkatársak számára, amelyet a családjukra fordíthatnak. Ebben benne van a kisgyermeket nevelők óvodai, iskolai programon való részvétele, vagy az idős hozzátartozó orvosi kezelésre kísérése, ápolása. Ez mindannyiunk számára szívügy.

A családbarát szemlélettel összefüggésben milyen tanácsokkal látna el más döntéshozókat, ha családbarát fejlesztésekben gondolkodnak?

– A mai munkaerőpiaci viszonyok ismeretében hiszem, hogy a családbarát szemléletnek komoly munkaerőmegtartó szerepe van. Ez tehát nagyszerű lehetőség a munkáltatók számára, érdemes élni vele, mert ez a munkavállalók szemében komoly motivációs tényező egy döntési helyzetben.

Ön személy szerint mennyire találja meg az egyensúlyt a hétköznapok során a munka és a magánélet között?

– Egyre inkább. Mióta édesapa lettem, még jobban törekszem az egyensúly megtalálására. Igyekszem minél több, utazással járó munkahelyi eseményre magammal vinni a családomat, hogy az alatt is együtt lehessünk és közösen gyűjthessük az élményeket.

Van-e olyan intézkedés, amelyet feltétlenül be szeretne vezetni „házon belül”?

– Az egyik rendőrségi ingatlan területén szeretnék a közeljövőben létrehozni egy családi pihenőszobát, apartmant, amelyben kedvezményesen eltölthetnek néhány vendégéjszakát a nálunk dolgozók, és egyúttal a szomszédos gyógyfürdő szolgáltatásait is élvezhetik. Ez a lehetőség a rekreációban is hasznos szerepet tölthet be.

Ha lehetne három ötlete, javaslata, amelyek megvalósításához mindent megkapna, mik lennének azok?

– Egészen konkrét terveket szeretnék megvalósítani, a már említett pihenőszobát, egy baba-mama szobát és egy kondicionáló termet, amelyet az összes munkatársunk családja is használhat.