csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #terápia
Biztosítókötél nélkül – avagy miben segít a terápiás falmászás?
Biztosítókötél nélkül – avagy miben segít a terápiás falmászás?
2020. júl. 10. 10:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made
A szakemberek szerint a falmászásnak számos jótékony hatása van a szervezetre, mi több, nemcsak a fizikumunk, hanem a pszichénk is fejlődik ettől a sporttól. Ráadásul a mászást különböző nehézségekkel küzdő gyermekek fejlesztő terápiájaként is használják, méghozzá igen jó eredménnyel...
Szerhasználó tinik – van kiút!
Szerhasználó tinik – van kiút!
2020. jún. 26. 9:00, Kamasz a családbancall_made
A túlzott féltés is tud legalább annyira káros lenni, mint az elhanyagolás. A probléma forrása sokszor a családi rendszerben, sokszor pedig az iskolai közösségben, vagy magában az egyénben keresendő. Geist Gábor egészségfejlesztési-, addiktológiai szakértővel és családterapeuta jelölttel a június 26-ai kábítószer-ellenes világnap apropóján beszélgettünk arról, hogy mit tehetünk akkor, ha gyermekünk már a szenvedélybetegségek csapdájába esett.
„Ez a tánc minket épít”
„Ez a tánc minket épít”
2019. nov. 6. 15:00, Párkapcsolatcall_made
Flóra és Tamás három kisgyermeket nevelnek, de nagyon tudatosan figyelnek arra is, hogy ne csak szülőként funkcionáljanak: a csütörtöki randi-nap mellett péntekenként párkapcsolatgazdagító táncra is járnak.
„A gyermeket kezeljük, és nem a dadogást”
„A gyermeket kezeljük, és nem a dadogást”
2019. okt. 22. 5:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made
A dadogás terápiáját logopédus és pszichológus együttesen végzi. Zentai Orsolya és Fodor Ildikó is ezt teszi, hogy egymás munkáját kiegészítve segítsen a beszédhibás gyermekeken. A szakértőkkel annak apropóján beszélgettünk, hogy ma van a dadogás elfogadásának világnapja.
Egyetemisták! Íme egy remek stresszoldó
Egyetemisták! Íme egy remek stresszoldó
2019. júl. 4. 5:39, Életmódcall_made
Egy új tanulmány bizonyította, hogy a terápiás kutyákkal eltöltött idő segíthet csökkenteni a stressz negatív hatásait az egyetemistáknál.