csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: kultúra
Bárdosiék: Népmese

Bárdosiék: Népmese

2021. jan. 22. 15:00, Blogokcall_made

A magyar népmeséket, az alapokat ismerniük kell a gyerekeknek – véli Bárdosi Sanyi, aki a Magyar Kultúra napja alkalmából azt is elárulta a Bárdosiék legfrissebb részében, hogy melyik a kedvenc népmeséje.

Nényei Pál: „A halnak sem témája a víz”

Nényei Pál: „A halnak sem témája a víz”

2021. jan. 22. 10:00, Interjúkcall_made

Mikor került előtérbe a család témája a magyar irodalomban? Mennyire változott meg a családról bemutatott kép mostanra? A Magyar Kultúra Napján Nényei Pál íróval, középiskolai tanárral beszélgettünk „csalóka” hitvesi költészetről, a férfi-nő viszony ábrázolásáról, valamint versbe és prózába foglalt fontos pillanatokról.

Visszafojtottam a lélegzetem…

Visszafojtottam a lélegzetem…

2021. jan. 22. 6:00, Blogokcall_made

Akkor még nem volt Magyar Kultúra Napja. Ott ültem a trópusi melegben valahol Dél-Amerikában egy hatalmas fesztiválsátorban többezer forróvérű ember között. A színpadon könnyed karibi táncosok, a tömeg tapsolt, kiabálva nyilvánította a tetszését. Utánuk következtünk mi, a Forrás névre hallgató magyar néptánccsoport…

Halász Judit: A család együttléte teszi ünneppé a karácsonyt

Halász Judit: A család együttléte teszi ünneppé a karácsonyt

2020. dec. 24. 6:00, Interjúkcall_made

Idén decemberben a megszokottnál jóval csendesebben telnek a napjai, ami sok szempontból elszomorítja. A karácsonyt viszont nagyon szereti. A művésznő szívet melengetően mesélt hagyományokról és kedves gyermekkori emlékekről, no meg a szüleitől kapott útravalóról, miszerint az ünnep varázsa a szeretteinkkel töltött pillanatokban rejlik. Halász Judittal beszélgettünk.

Oberfrank Pál: Egymásra találtunk a veszprémi közönséggel

Oberfrank Pál: Egymásra találtunk a veszprémi közönséggel

2020. nov. 4. 14:11, Interjúkcall_made

Oberfrank Pál szakmai élete 2010-ben vett komoly fordulatot, amikor a népszerű színész színidirektornak állt a Veszprémi Petőfi Színházban. Jelenleg már a harmadik ciklusát tölti a teátrum élén, így érthetően egyre jobban kötődik a munkahelyéhez. Meg Veszprémhez is persze, bár saját bevallása szerint a városban még mindig rengeteg felfedezni való vár rá.