csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #figyelem
Tegyük szebbé mások napjait!
Tegyük szebbé mások napjait!
2020. febr. 8. 9:00, Életmódcall_made
Mi lenne, ha azt az energiát, amit arra fecsérlünk, hogy puffogunk, elégedetlenkedünk, vagy feleslegesen konfrontálódunk másokkal, apró figyelmességekre fordítanánk?
Tárgyak helyett figyelmet ajándékozzunk a gyerekeknek!
Tárgyak helyett figyelmet ajándékozzunk a gyerekeknek!
2019. dec. 10. 7:10, Kisgyermeket nevelünkcall_made
Karácsonykor hajlamosak a szülők túlzásokba esni, és elhalmozzák gyermekeiket ajándékokkal. A minőségi együtt eltöltött idő azonban lényegesebb, mivel az a későbbiekben is megmarad emlékezetükben.
Leonardo Da Vinci is ADHD-s volt?
Leonardo Da Vinci is ADHD-s volt?
2019. szept. 25. 5:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made
Nagyon sok tehetséges és sikeres ember van az ADHD-sok között, ugyanakkor egy másik vizsgálat szerint a bűnözők körülbelül 60 százaléka kezeletlen ADHD-s. Erre hívta fel a figyelmet Cseri D. Bernadett, az ADHD Magyarország Pálföldi Alapítvány elnöke. A csalad.hu-nak adott interjúban is ajánlja azt a kis videót, amelyben szülők mesélnek a legjellemzőbb tünetekről, és az őket is érintő nehézségekről.
Az ADHD felnőttkorban is problémákat okozhat
Az ADHD felnőttkorban is problémákat okozhat
2019. júl. 17. 6:51, Életmódcall_made
A kezeletlen gyermekkori figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD) felnőttkorban is komoly problémákat okozhat, a későbbi karrierre és az érzelmi életre egyaránt kihatással van – figyelmeztetett Dr. Pulay Attila. A Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika szakorvosa hangsúlyozta, az átlagos mértékű stressz az ADHD-val küzdőknek sokkal nagyobb nehézségeket okoz, mint egy egészséges embernek.
Elvesztett nagyszülők
Elvesztett nagyszülők
2019. ápr. 10. 6:19, Nyugdíjas nagyszülőkcall_made
A veszteségről sokaknak elsőre a halál jut eszébe, pedig el lehet veszíteni valakit úgy is, hogy nincs rá időnk, hogy nem törődünk vele, hogy nem figyelünk rá.