– Minden szülő azt szeretné, ha a gyermekei boldogok, magabiztosak lennének, és magas önbecsüléssel rendelkeznének. Mindent megteszünk ennek érdekében, például különböző programokat szervezünk nekik – veti fel a szakember. – Holott ennek nem ez a kulcsa, hanem az, amire Gabi rátalál ebben az adásban: magas önbecsülésű, határozott, önbizalommal bíró gyermekeket olyan szülő tud nevelni, aki saját maga önbizalmáért, önbecsüléséért megdolgozik, és összegyűjti mindazt a vezetőktől, barátoktól, barátnőktől, ami ezt építeni tudja. Boldog gyermekeket boldog szülő tud nevelni – jelentette ki Kozma-Vízkeleti Dániel.

Elmondta, hogy sok egyedülálló szülő véli úgy, hogy azt az időt, amit magára áldoz, a gyerekeitől veszi el, például ha elmegy mozogni, vagy egy kicsit a hobbijának él.

– Húsz év szakmai tapasztalata azt mondatja velem, hogy nem vesszük el a gyermekeinktől azt az időt, amit arra fordítunk, hogy föltöltődjünk, kicsit kiteljesedjünk, hogy kisimuljanak az idegpályáink, mert amikor visszatérünk hozzájuk, akkor sokkal inkább tudunk kiegyensúlyozott szülőjük lenni. Így azáltal, hogy saját magunknak adunk, a gyermekeinknek és a családunknak is adunk – fogalmazott a családterapeuta.