A Bánki család tagjai szerint abban, hogy nagycsaládként ilyen jól működnek, az egymás iránti szeretet és a szoros kötődés mellett az is sokat számít, hogy ők öten folyamatosan jelen vannak egymás életében és mindennapjaiban, A családfő a világon mindennél fontosabbnak tartja a családi egységet és azt az erős köteléket, amibe mindannyian „kapaszkodhatnak”.

A Bánki szülők három gyermeket nevelnek, három tehetséges fiút, akik mind a hárman megtalálták azt az elfoglaltságot, illetve szenvedélyt, amiért őszintén lelkesednek, és amiben kedvükre elmélyülhetnek.

– Az a cél, hogy szárnyakat adjunk a gyerekeinknek ahhoz, hogy korlátlanul kibontakozhassanak abban, amiben tényleg ügyesek és tehetségesek – mondja az édesanya. – Ehhez szülőként minden támogatást megadunk a gyerekeknek.

A sokoldalú slammer és az elhivatott sportember

A legidősebb fiú, Beni számos országos irodalmi és tehetségkutató verseny győzteseként verset ír, szaval, slammerkedik, vloggerkedik, tévés műsort vezet. A közösségi médiában több platformon is aktívan jelen van, és ezeket a fórumokat javarészt az irodalom népszerűsítésének szenteli. A legnagyobb álma pedig az, hogy saját verseskötetet adjon ki.

– Annak idején unalmamban írtam először verseket, de aztán hamar rátaláltam arra, hogy mi az, ami igazán tetszik nekem – idézi fel a meghatározó kezdeteket.

Ami neki tetszik, arra mások is „vevők”, méghozzá szép számmal, ami abból is látható, hogy a közösségi oldalakon és a videómegosztókon nagyon sokan követik Beni munkásságát.

A középső fiú, Boldizsár, saját bevallása szerint elég lusta sok mindenhez, de a testmozgás mindenképpen kivétel ez alól. Boldi régebben kosárlabdázott, egy ideje pedig saját testsúlyos edzéseket végez. Bátyja szerint roppant komolyan veszi a sportolást. Minden nap tesz azért, hogy jó formában és kondiban tartsa magát. Emellett a középső fivér az otthoni videós munkálatokból is bőven kiveszi a részét.

Csani és a menő Csenöl

A legifjabb testvér a korához képest már komoly internetes karrierrel büszkélkedhet. Csani már most népszerű youtube sztár, szintén több tízezren követik, és több mint 3 éve saját csatornája van, nevezetesen a Csani Csenöl. A rendkívül talpraesett és kommunikatív kissrác nem csak élvezi, de saját bevallása szerint jól is kezeli az ismertséget, habár, mint mondja, időnként az árnyoldalait is megtapasztalja. Csani azt is elárulja: a videók készítésében remekül működik náluk a családi munkamegosztás, „anya a kellékes, apa meg a rendező”. Boldi pedig az utómunkában vesz részt, ő vágja össze a megannyi nyersanyagot és készíti el a végleges változatot, amire a család minden tagja büszkén adja az áldását.

Vágyak az íróasztalnál és a színpadon

A fiúk rendkívül fontosnak tartják, hogy a szüleik teljes mértékben támogatják őket a céljaik megvalósításában, legyen szó a sportoláshoz szükséges eszközök és kellékek megvásárlásáról, vagy éppen a közösségi médiában kapott nem éppen jóindulatú hozzászólások kezeléséről.

– Én voltam az első a családban, aki hozzászokott a negatív kommentekhez, mert én tettem ki először a produkciómat az internetre – utal Beni az első virtuális „pofonokra”. – Eleinte nagyon rosszul estek a bántó megjegyzések, az viszont lelkileg rengeteget jelentett, hogy a családom mellettem állt: apa, anya, Boldi és Csani is egyöntetűen támogattak. Jó érzés és egyben megnyugtató, hogy mindig mindenben számíthatok rájuk.

Arra kérdésre, hogy vajon mivel fog foglalkozni 10 év múlva, a népszerű slammer mosolyogva válaszol.

– Remélem, hogy vagy egy íróasztalnál ülve írom majd a soron következő verseskötetemet, vagy éppen a színpadon állok sok-sok ember előtt, és a saját szövegeimet adom elő a jelenlévő lelkes közönségnek.