Összesen 1500 család kapott csomagot

Az elmúlt hónapokban 1500, egy év alatti kisgyermeket nevelő család kapott 15 ezer forint értékű ajándékot a program keretében az ózdi, a bátonyterenyei és a salgótarjáni térségben. A csomag fürdetőkádat, nadrágpelenkákat, paplant, párnát, lepedőt, rugdalózót, kissapkát, törülközőt és itatópoharat tartalmaz, valamint egy kézikönyvet fontos információkkal.

Enyhítik a kiadást

– Egy kisbaba születésekor az öröm mellett kiadás is jelentkezik. Ezen is szeretne enyhíteni a kormány – fogalmazott a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a salgótarjáni ünnepségen, amely egyben a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO) Kelengyecsomag projektjének záróprogramja volt. – Azt szeretnénk, hogy a gyermekvállalás előtt álló anyagi akadályok megszűnjenek, és minden vágyott gyermek megszülethessen – tette hozzá Novák Katalin. Példaként említette, hogy erről szól a családbarát kormányzás és a családbarát adórendszer, valamint az otthonteremtési támogatás és a Babaváró támogatás is. A gyermekek emellett Erzsébet-táborokban vehetnek részt, ingyenesen juthatnak tankönyvekhez, jelentős részüknek pedig ingyenes étkezést biztosítanak az óvodában és az iskolában.

Novák Katalin azt is hangsúlyozta: a kormány együtt dolgozik a családbarát szemlélet kialakításán a CSBO-val, melynek ügyvezetője, Grundtner Marcell (a képen jobbra) is részt vett az eseményen.


Laczkó Tamás, a salgótarjáni kórház főigazgatója arról beszélt, hogy az intézmény hosszú évek óta család- és bababarát, és mint mondta, a csomagnak nem csak fizikai értelme van, lelki tartalma a gondoskodás.


Nagyszülőkhöz szánják a kiskádat

Váczi Nikoletta, a 11 hónapos Amina édesanyja a csalad.hu-nak elmondta, hogy nagyon örülnek a csomagnak. Különösen jól jön a fürdőkád, amelyet a nagyszülőkhöz visznek majd, hogy ott is kényelmesen tisztálkodhasson Amina. A kislány egyébként egyelőre otthon van, de amikor 3 éves lesz, akkor anyukája dolgozni, ő pedig oviba fog járni.