– Tanulmányaim befejezése óta, bő két évtizede aktív közéleti szerepet töltök be a településen, előbb önkormányzati képviselőként dolgoztam egy ciklus erejéig, majd 2010-től polgármesterként igyekszem megkönnyíteni, jobbá tenni a helyiek életét – meséli Belicza László, Kállósemjén első embere, aki születése óta a település lakója. – A szüleim és a nagyszüleim főleg az egyházi közösségben végzett munkájuk által mutattak jó példát, hogyan tehetünk hatékonyan a környezetünkért. Ezt a szemléletet szeretném én is továbbadni a gyermekeimnek. 

Belicza László 2010-ben, 28 évesen a megye legfiatalabb polgármestereként kezdte pályafutását. Szülei kezdetben féltették, de hívő emberek lévén naponta imádkoztak fiukért és szépen fokozatosan a büszkeség lett az erősebb érzés a szívükben. László időközben háromgyermekes családapává vált, most 10 és 7 éves lányai, illetve 3 éves fia teszik teljessé az életét. 

– A feleségemmel a kezdetektől fogva nagycsaládban gondolkodtunk. A közéleti feladatom és a gyerekek érkezése pedig szépen összefonódott egymással: a két kisebbik gyermekem egyaránt a falunapra volt kiírva, de végül hamarabb megszülettek, a nagylányom pedig húsvéthétfőn látta meg a napvilágot, éppen egy fontos pályázat beadásakor. Emlékszem, a parkolóban írtam alá a szükséges papírokat, majd siettem be a kórházba! Amikor kisebbek voltak a gyerekeim és megkérdezték tőlük, hogy mivel foglalkozik az édesapjuk, azt válaszolták: „Apa telefonál. Az a dolga, hogy telefonál!” Most már jobban átlátják a munkámat, talán azt is mondhatom, hogy büszkék rám. A közéleti szereplésem miatt jobban előtérben vannak a gyerekek, bizonyos közösségi rendezvényeken türelmesebbnek kell lenniük, de nagyon ügyesek – jegyzi meg mosolyogva

– Megbízatásom előtt a településen tanítottam, így a helyi oktatási, nevelési kérdésekbe talán egy kicsit jobban beleláttam, nagyobb betekintést nyertem a fejlesztendő területekre – folytatja a polgármester. – Emellett sok dologra büszkék is lehetünk e téren. Általános iskolában hagyományosan népszerű nálunk a művészeti oktatás, a tanórák részeként néptáncot is tanulnak a diákok. Az én két lányom is odáig van ezért az óráért. Különleges az is, hogy egy civil szervezeten keresztül elég erős nálunk a robotika oktatás, iskolai kereteken kívül programoznak a gyerekek és egyéb innovatív játékokkal ismerkednek. Az egyik kis diákcsapatunk 2018-ban kijutott a thaiföldi világbajnokságra is. Hatalmas büszkeség volt számunkra ez a lehetőség. De nem csak a fiatalok, hanem az idősebb generáció is kitesz magáért. A helyi nyugdíjasklub rangos minősítéseket elnyerő énekkart működtet, illetve hétfőnként thai ételkülönlegességeket készítenek a főzőszakkörön. Utóbbi által idősbarát önkormányzati, előbbinek hatására pedig tehetségbarát önkormányzati címet is kaptunk. 

A legutóbbi tanúsítási folyamat során pedig Kállósemjén Polgármesteri Hivatala megkapta a Családbarát Hely minősítést is. A Családbarát Magyarország Központ által adományozott tanúsító védjegy kifejezi a szervezet családbarát szemléletű működés iránti elkötelezettségét, valamint az ennek megvalósításáért tett alapvető intézkedések meglétét. A Családbarát Hely tanúsító védjegyre Magyarország egész területéről pályázhatnak mikro-, kis-, közép és nagyvállalatok, melyek tartozhatnak a verseny-, köz- és a nonprofit szektorba, illetve lehetnek civil szervezetek és közintézmények egyaránt. 

– A hivatalban nagyon fiatal csapattal dolgozunk, negyven év környékén van az átlagéletkor, a kollégáim közül sokaknál bővült a család az utóbbi években – mondja Belicza László. – Tizenhét gyermek van az önkormányzati dolgozók szűk, hivatali „csapatában”, így adta magát, hogy benyújtottuk a pályázatunkat a családbarát védjegyre. Az elmúlt időszakban nagymértékű alkalmazkodás kellett a világban zajló eseményekhez, de a hivatalban senki sem ijedt meg a feladatoktól és így volt ez a védjegy megszerzéséért tett fáradozásokat illetően is. Mindenki tudta, milyen megtisztelő ennek a címnek az elnyerése és hozzá is járult annak megszerzéséhez. 

Kállósemjén lakossága 3537 fő, az önkormányzati dolgozók létszáma pedig közel hatvan. Ennek része a hivatal mellett a többi között az óvoda és a könyvtár munkatársi állománya is. 

– Nálunk előfordul, hogy otthonról dolgoznak a hivatali kollégák, de arra is van példa, hogy behozzák a gyerekeket a munkahelyre. Kialakítottunk egy játszósarkot, és mindig igyekszünk segíteni, hogy lefoglaljuk a kicsiket. Nyitott vagyok egyébként a javaslatokra, az újdonságokra, hiszen közösséget építünk. Jó példa erre, hogy régi, bevett szokásként fél nyolcra jártunk dolgozni, de mivel sok volt a gyerekes, a munkatársaim kérték, hogy reggelente kezdjük 20-30 perccel később a napot, hogy a gyerekeket nyugodtan el tudják vinni az iskolába, óvodába. Nem okozott gondot az átállás és így kényelmesebben indulhat a nap mindenki számára. 

– A hivatali csapatépítő kirándulásunk minden alkalommal népszerű esemény, illetve az összes önkormányzati intézmény számára biztosított egy általa választott csapatépítő program meglátogatása. A gyermeknapokra rendszeresen családi napot szervezünk, és építettünk egy közösségi kemencét a faluban, amelyet bárki használhat a családi programjaihoz is. Egyetlen feltételünk van, tegye rendbe a használata után!