Lezárult a Családbarát Magyarország Központ Önként Jöttem díjának közönségszavazása, amelyre végül több mint 9600 szavazat érkezett. A díjat nagyon szoros versenyben a Végeken Egészséglélektani Alapítvány nyerte.

– Az Önként Jöttem díjjal kettős célunk van: egyrészt el szeretnénk ismerni azt a munkát, amelyet ezek a szervezetek végeznek, másrészt népszerűsíteni szeretnénk az önkéntességet – emelte ki a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője a Duna tv Család-Barát magazinműsorában.

– Valamennyi jelölt szervezet nagyon komoly munkát végez az önkénteseivel. Igaz ez a Végeken Egészséglélektani Alapítványra is, amely lelki, mentális területen nyújt segítséget telefonon és e-mailben – mondta Dr. Szuromi-Kovács Ágnes.

– Három telefonvonalat működtetnek; egyet a szociális ágazat, egyet pedig az egészségügyi ágazat dolgozói számára, amely főként a Covid-időszakban nyújtott nagy segítséget. A harmadik telefonvonalon pedig bárki segítséget kérhet. Innen, ha szükséges, a segítségkérőt a segítségnyújtó beszélgetés után továbbirányítják oda, ahol hosszabbtávú segítséget kaphat – részletezte az ügyvezető.  

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes arra biztat mindenkit, hogy ha teheti, akár a legapróbb adománnyal is segítse a díjazott szervezet munkáját.  

Közölte: a csalad.hu/onkentjottem oldalon található a Végeken Egészséglélektani Alapítvány számlaszáma, ahova közvetlenül utalhatók az adományok november végéig.  

– Az Önként Jöttem díjat december 5-én, az önkéntesség nemzetközi napján adjuk át a nyertes szervezetnek, és az is kiderül addigra, hogy mennyi adomány gyűlt össze – fogalmazott a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője.