A Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK) munkatársainak internetes gyorsfelmérése alapján számos dologban a tudatos nők egészen biztosan jól döntenek.

De mit tudnak a nők, amit a férfiak nem?

1. A lakás a gyerekekért (is) van – és bár nagyon vonzó dolog a lakberendezési újságok vagy Pinterest szépen beállított albumfotóiból inspirálódni, a gyermekek „napi működése” az elképzelt képeslap minőséget úgyis felül fogja írni. Az ingatag lábakon álló design bútorok, értékes kanapék ráérnek később is!

2. A kevesebb – több! Azaz nem érdemes túl sok bútort tenni a nappaliba, hiszen az egyben gyermekjátszótérré is változik majd, és ennek megfelelően szépen meg fog telni napközben számtalan plüssállattal, legóval és kisebb-nagyobb műanyag játékokkal.

3. Amíg kicsi a gyermek, sok a baleset. Divatosak a letisztul formák és a könnyű bézs színek, de a gyermekek nagy örömére sokkal jobban látszanak rajta a zsírkréta és étel foltok, mint mondjuk a sötétebb típusú társaikon.

Hogyan találjunk minderre megoldást? Erre kérdezett rá kutatásban a Nemzeti Otthonteremtési Közösség. A válaszokból az derült ki, hogy a nők a legnagyobb kérdésekben maguknál tartják a döntési jogkört – főleg, ha már gyermekes anyukák!

1. Milyen lakásban éljen a család? A legtöbben azt gondolnánk, hogy egy ilyen jellegű, elsősorban anyaginak tűnő kérdésben közös döntés születik a családokban – de a legnagyobb meglepetésre úgy tűnik, hogy nem! A NOK kérdésére válaszolók szerint 65 százalékban még mindig a nők hozzák meg a döntést arról, hogy milyen típusú lakásban éljen a család.

2. Hova járjon a gyermek óvodába vagy iskolába? Ebben a kérdésben szinte teljesen a nők kezében van a döntés! A megkérdezettek 91 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a gyermek ovi vagy iskola választásában a nők döntik el, hogy mit tartanak a legjobbnak a gyermekük számára.

3. Hova menjen a család nyaralni? Lehet, hogy a férfiaknak van szavuk abban, hogy mennyit költhet a család az éves pihenésre, de az, hogy az hol történjen már a nők döntése. A megkérdezettek szerint az ilyen jellegű döntéseket a családok 2/3-ában a nők hozzák meg.

Azért a férfiaknak sem kell mindent feladniuk! Van egy terület, amit a NOK kutatás eredményei szerint még egészen biztosan nagyon sokáig maguknál tarthatnak: ez pedig az autó vásárlás. Ebben az ügyben szinte 100 százalékban a férfiak hozzák meg a végső döntést. Persze a színválasztás már más kérdés…