A családtámogatások is nőnek a minimálbér emelkedésével - csalad.hu
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!

A családtámogatások is nőnek a minimálbér emelkedésével

csalad.hu
2021. nov. 10. 16:56
Családban élni jó

Jövőre nő a minimálbér, és ennek következtében nőnek a családtámogatások is: megemelkedik a GYOD összege, és a GYED plafonja is – közölte Novák Katalin családokért felelős miniszter közösségi oldalán megjelent videó-üzenetében.

Novák Katalin kifejtette: január 1-jétől a Gyermekek Otthongondozási Díja (GYOD) 200 ezer forintra, azaz a minimálbér szintjére emelkedik.

– Ez ahhoz képest, ahol korábban az ápolási díj összege volt, igen jelentős ugrás – fogalmazott a miniszter. Hozzátette: bízik abban, hogy ezzel is segíteni tudnak azoknak, akik beteg gyermekükről gondoskodnak otthon.

Novák Katalin kiemelte: a GYED maximális összegének emelésével pedig azok, akik a legmagasabb összegre jogosultak, már 280 ezer forintot is kaphatnak Gyermekgondozási díjként. Ugyanez igaz a Nagyszülői GYED-re is: aki Nagyszülői GYED-en van, a maximális 280 ezer forintot kaphatja meg, amennyiben a jövedelme ezt lehetővé teszi.

A családokért felelős miniszter videó-üzenetében elmondta, bízik abban, hogy a minimálbér emelésének következtében megnövekvő családtámogatások is segítenek a családoknak.


(illusztráció: Shutterstock)